Annons
Nyheter

Öhlund trimmar snabbheten

Tävlingar i Lettland och träningsläger i Skåne skall ge Erik fart i benen.
Nyheter • Publicerad 7 april 2009

Den här vintern har Erik Öhlund tränat hårt och skaffat sig en styrkemässigt bra grund att stå på under den kommande säsongen.

– Nu måsta jag få upp snabbheten och finslipa det orienteringstekniska, säger Erik.

Annons

Ett led i detta arbetet blev att tävla i Lettland under helgen. En medeldistans på lördagen och så långdistans dagen efter.

– jag hade kunnat springa på tävlingar hemma i Västergötland men terrängen runt Tervete är mer kontinental och därför mer lämpad för att få upp farten, förklarar Erik.

Den lettiska tävlingen hade världsrankingstatus och garanterade därmed att det var ett mycket bra arrangemang. Erik blev elva på medeldistansen efter en del bommar men kom starkt tillbaka på långdistansen med en tredjeplats. Vilket också blev hans placering sammanlagt.

– Jag är nöjd med det resutatet och att jag fick bra högfartsorientering.

Syster Eva Öhlund var också hon med i Lettland och blev femma efter att ha blivit sjua respektive fyra på de två distanserna.

Nu väntar ett veckolångt träningsläger i Skåne med militära OL-landslaget för Erik.

– Bra laddning inför Tiomila, avslutar Erik Öhlund.

Leif Fjellström
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons