Annons
Nyheter

Oflyt för Nittorp

När Nittorp var på väg att vända matchen så avgjorde hemmalaget.
– Men vi gör vår bästa match så här långt, säger tränaren Anders Karlsson.
Nyheter • Publicerad 20 oktober 2011

Nykomlingen Varberg blev en för svår uppgift för Nittorp när lagen möttes i Veddige ishall. Vilket egentligen inte är något att förundras över, för Varberg har satsat stenhårt inför den här säsongen och laguppställninge kryllar av namn från andra sidan Östersjön.

– Vi gjorde nog vår bästa match så här långt och var verkligen på väg att ta över när vi återigen fick ett nästan osannolikt mål mot oss, säger tränaren Anders Karlsson.

Annons

Efter att ha kvitterat till 2–2 i början av sista perioden var Nittorp på bettet och fick tryck på sina motståndare. Men vid tekning framför Simon Björk så tar pucken på en back och ställer NIK–keepern utan chans och då gick luften ur gästerna.

– Vi åkte på ett omöjligt baklängesmål till 2–1 också sedan klubban gått av för vår spelare vid ett uppspel från blå och det gav Varberg fritt fram. Att sedan åka på ett omöjligt mål en gång till – det finns egentligen inte på kartan. Men det hände ändå och vi orkade inte komma tillbaka, säger Anders Karlsson.

Som ändå är riktigt nöjd med hur hans killar genomförde matchen.

– Det var hårt arbete i dag och jag lider med killarna att det inte betalade sig. Men vi stod upp bra mot ett duktigt lag och killarna visade moral. Någon gång vänder det för oss och det är bara att kämpa på fram tills dess.

Nittorp missade också en straff – Kristian Luukkonen – i andra perioden.

Jimmy Lund och Pierre Forsberg är fortfarande på skadelistan och är så åtminstone en vecka till. Alltså utanför laget till helgen då det är Kållered borta och riskerar dessutom att missa första derbyt nästa fredag.

– De behövs men det får ta den tid det tar, säger Anders Karlsson.

Varberg–Nittorp 5–2 (1–1, 1–0, 3–1)

FÖRSTA PERIODEN

Mål: 1-0 (12.48) Alexsei Sibirtsev (Alexander Kuznetsov), 1-1 (17.47) Dennis Johansson (Kristian Luukkonen, Mattias Remstam) pp1.

Utvisningar: VH 1x2, 1x2+10, NIK 2x2.

Skott: 8–8.

ANDRA PERIODEN

Mål: 2-1 (16.31) Nemanja Vucurevic.

Utvisningar: VH 2x2, NIK 1x2.

Skott: 8–11.

TREDJE PERIODEN

Mål: 2-2 (1.04) Linus Svensson (Christian Johansson), 3-2 (5.49) Nemanja Vucurevic (David Herfors), 4-2 (8.28) Dan Olofsson (Alexander Kuznetsov, Aleksei Sibirtsev), 5-2 (11.41) Erik Holting (Robert Holmgren)

Utvisningar: VH –, NIK 2x2.

Skott: 11–7.

Skott totalt: 27–26.

Domare: Daniel Alm.

Publik: 175.

NIK:s lag: Simon Björk (Tim Norén) – David Carlsson, Joakim Persson, Niklas Persson, Christian Johansson, Mattias Remstam – Carl–Rickard Blom, Jonas Gustavsson, Viktor Nilsson, Kristian Luukkonen, Linus Svensson – Andreas Andersson, Dennis Johansson, Viktor Gustavsson Spång, Christian Edoff, David Andersson – Anton Björklund, Per–Anders Sundqvist.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons