Annons
Nyheter

Oansvarigt säger oppositionsrådet

L Ulricehamn
– Att kasta in ett tredje alternativ i det här skedet är oansvarigt, säger oppositionsrådet Mattias Josefsson (S).
Nyheter • Publicerad 29 mars 2011

Allianspartiernas senaste utspel i fråga om isytan vid Lassalyckan är inget som oppositionsrådet Mattias Josefsson ställer sig bakom. I stället så är han mycket frågande till den vändning som affären har tagit.

– Politikernas senfärdighet fördyrar det här projektet och att nu kasta in ett tredje alternativ är oansvarigt. I förlängningen så kan det här äventyra delar av projketet, säger Mattias Josefsson.

Annons

Du tror inte på den lösningen?

– Fotbollshallen är större än den isyta vi pratat om och att då behöva bygga en ny fotbollshall borde bli dyrare.

Vad förordar du får placering?

– Det västliga alternativet innebär att vi skapar frihet att göra något mer om det skulle behövas om ett antal år. Vad händer om fotbollen eller ishockeyn går upp på riktigt höga nivåer? Konståkningen får fram en riktig duktig åkare? Eller det kommer en helt ny idrott? Med det norra alternativet så bygger vi in oss.

Hur får det västliga alternativet plats i befintligt ekonomiskt utrymme?

– Det gör det inte, men vi har de pengar som krävs. Vi måste titta lite mer långsiktigt på det här och då är vi beredda att satsa för att det skall bli bra. Till exempel så kommer det att investeras i Sporthotellet och det går kanske då att utveckla ett samarbete som innebär alternativa intäktskällor för anläggningen.

Blir det den lösningen?

– Det jag kan hoppas på är att det kommer att bra förslag som vi gemensamt ställer upp på och som är gynnsamt för utvecklingen på Lassalyckan.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons