Annons
Nyheter

Nyberg favorit i Nyårsstafetten

Hemmaåkaren Robert Nyberg i lag med Calle Sjöö är storfavoriter när Nyårsstafetten avgörs i morgon.
Nyheter • Publicerad 30 december 2010
Robert Nyberg, UMK, med nummer 95 var i ledning under en stor del av loppet 2008. På sjätte varvet gick en bromsslang sönder och loppet var över för Nybergs del i år får han chans till revansch.
Robert Nyberg, UMK, med nummer 95 var i ledning under en stor del av loppet 2008. På sjätte varvet gick en bromsslang sönder och loppet var över för Nybergs del i år får han chans till revansch.Foto: Leif Dahl

Förra året var den främste hemmaåkaren Robert Nyberg skadad och ägnade sig åt kläd- och skoförsäljning i klubbstugan när åkarna tävlade i Nyårsstafetten utanför. I år är Robert tillbaka på motorcykeln och i par med Carl Sjöö är han favorit till segern.

Likt de senaste åren är intresset för Nyårsstafetten stort och det tog knappt tre och en halv dag för tävlingen att bli fulltecknad, totalt ställer 200 tvåmannalag upp. En nyhet för i år är att varje lag får ställa upp med två motorcyklar.

Annons

– Det har kommit önskemål från åkarna om att få köra på sina egna hojar. Ingen vill köra sönder någon annans motorcykel, säger Jerker Larsson från Ulricehamns motorklubb.

Förutom rädslan att förstöra lagkompisens hoj får åkarna dessutom exakt rätt inställningar när de kör på sina egna motorcyklar. Förändringen har kärvt att de tävlingsansvariga byggt en större depå.

Banan har skottats och plogats under lång tid. Arrangörerna ville tidigt få undan snön för att låta tjälen tränga ner i marken och på så sätt skona marken från hårt slitage.

– Prognoserna visar på åtta-nio minusgrader på nyårsafton och det är inga problem för åkarna, säger Jerker Larsson.

Gränsen för tävlingsstart går vid minus 15 grader men frågan är om det inte var kallare när förra årets stafett avgjordes.

– Det är alltid tävlingsdomaren som tar det slutgiltiga beslutet, säger Jerker.

Varje lag består av två åkare som under tre timmar kör så många varv som möjligt på banan.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons