Annons
Nyheter

Nya ishall till nästa säsong

Nya omklädningsrum men inga åskådarplatser i den nya ishallen som skall vara klar till nästa säsong.
Nyheter • Publicerad 18 november 2011

Nu har Ulricehamns kommun gått ut med förfrågan om anbud för att bygga den nya ishallen på Lassalyckan och det blir som UT tidigare berättat, en isyta med mått som håller för ishockey men utan några åskådarutrymmen.

– Det går kanske att komplettera i ett senare skede men några åskådarplatser finns just nu inte med i planerna, säger Mikael Zsiga, mark– och exploateringsansvarig på Ulricehamns kommun.

Annons

Förutom själva isytan så skall det byggas fyra nya omklädningsrum, en serveringsdel i ansutning till en nybyggd entre samt flera kontorsutrymmen. Dessutom byggs ett nytt garage för ismaskinen mellan de båda ishallarna. Konståkarna vill ha en travers som man kan använda vid inövandet av svårare hopp och hallen förbereds för en sådan. Men själva anskaffandet av traversen finns inte med i upphandlingen.

5 december går tiden ut för de som vill vara med och ge ett anbud och om det kommer ett acceptabelt sådant så kan det bli byggstart runt 1 mars. Totalt så är det avsatt 27,7 miljoner kronor för projektering och produktion av den nya ishallen.

Om anbuden inte ryms inom den budgeten?

– Då får vi rapportera detta till politikerna som får ta ett beslut. Hur de tänker i det läget är ju upp till dem, men som jag ser det så är alternativen att antingen skjuta till mer pengar, banta projektet eller gå ut med nya förfrågningar.

Vad kommer ni att förändra i den gamla ishallen?

– Minsta möjliga. Vi kommer att uppdatera och höja belysningen, vilket innebär en energibesparing, samt en del mindre åtgärder på omklädningsutrymmena. Det fanns planer på att höja taket men det blir inget av just nu.

När skall ishallen vara klar?

– Den skall vara redo för uthyrning 1 oktober 2012.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons