Annons
Nyheter

Ny tränare för UIFK snart klar

Micael Johansson är inte tränare för UIFK nästa säsong. Vem som leder laget då kan klubben inte säga i dagsläget men de har en huvudkandidat till uppdraget.
Nyheter • Publicerad 6 oktober 2011
Micael Johansson lämnar UIFK efter den här säsongen. Klubben kan komma att skriva kontrakt med hans efterträdare redan under den här veckan.
Micael Johansson lämnar UIFK efter den här säsongen. Klubben kan komma att skriva kontrakt med hans efterträdare redan under den här veckan.Foto: Henrik Erickson

Tre kvalmatcher återstår för UIFK den här säsongen. Oavsett om det blir spel i trean eller fyran nästa säsong kommer inte Micael Johansson vara tränare för laget då. Han upplever att tiden inte räcker till för ett tränaruppdrag, som nybliven morfar och med ytterligare barnbarn på gång vill han ägna mer tid åt sin familj och hjälpa sina barn i deras liv.

– Det har varit jättekul att träna UIFK och särskilt med den nya arenan hade det varit hur kul som helst att fortsätta men jag har helt enkelt inte den tid som krävs för det, säger han.

Annons

Föreningen har känt till Micaels tankar en längre tid och har hunnit se sig omkring efter en tänkbar efterträdare.

– Vi har tittat på ett flertal namn men nu har vi en person som ligger närmast till hands, säger Magnus Gabrielsson, förhandlare i UIFK.

Klubben och den tilltänkte tränaren är så pass nära en överenskommelse att de kanske skriver på papper före den här veckan är slut.

– Annars blir det klart absolut senast under nästa vecka, säger Magnus Gabrielsson.

UIFK ser gärna att Marcus Sjöbring är kvar som assisterande tränare även kommande säsong men de har inte gjort klart något med honom ännu.

Micael Johansson och Marcus Sjöbring tog över som tränare i UIFK säsongen 2010 efter Senad Filipovic. Första säsongen slutade laget på sjunde plats i trean och i år är det kvalspel för att rädda laget kvar i trean som gäller.

2000–2001 Urban Svensson

och Sixten Blomgren.

2002 Johny Murray.

2003–2004 Crister Kaljo.

2005 Patrik Lindström,

Martin Carlsson och

Conny Hellqvist.

2006 Patrik Lindström

och Martin Carlsson.

2007– 2009 Senad Filipovic.

2010–2011 Micael Johansson

och Marcus Sjöbring

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons