Ny storförlust för Nittorp

I en dryg kvart såg det bra ut för hemmalaget. Sedan rasade det mesta samman och det slutade med en ordentlig smäll med 2–8.
Nyheter • Publicerad 9 november 2013

Det är inte mycket som stämmer för Nittorp just nu. För matchen mot tredje sista laget i tabellen – Helsingborgs HC – slutade med en förnedrande förlust med 2–8. Siffror som egentligen säger det mesta om hur stor skillnaden är mellan jumbon Nittorp och lagen närmast ovanför.

Första kvarten såg det dock riktigt hyfsat ut för hemmalaget. Bra fart på skridskorna och motståndare som inte hängde med riktigt i svängarna. Docks så var det den gamla vanliga visan beträffande målgörandet – det hände inget. För trots flera bra sekvenser med press och puckhållning i anfallszon så blev det bara fyra skott avlossade mot Helsingborgsmålet och inget av dessa var riktigt farligt på allvar.

I stället utnyttjar gästerna sitt första numerära överläge och gör 0–1. Vilket blev till 0–2 i andra och då hängdes det med huvuden. Niko Kluuskeri reducerade två minuter senare och då blev ryggarna raka igen. Men knappa minuten var det bottenlöst igen efter några grova misstag i egen zon och 1–3. Efter 1–4 var matchen över.

Mot slutet rann det iväg med tre mål på mindre än två minuter och tränaren Mats Claesson var arg.

– Vi gör misstag som vi vet hur vi inte skall göra. Första perioden är vi bra men ger sedan bort initiativet och när vi dessutom gör några riktigt grova misstag med tre mål som följd så är det kört.

Assisterande tränaren Lennart Selin är sjuk och i hans ställe fick skadade Mattias Remstam ta över coachningen för anfallarna.

– Det håller inte att vi släpper in så många mål här hemma. Gör vi två–tre stycken så skall det räcka till poäng i normala fall.

Vad skall ni göra åt det då?

– Undvika misstagen, spela lite smartare och göra mål på våra chanser.

Hur långt från comeback är du?

– Svårt att säga. Knät blir allt bättre men jag behöver nog ett par veckor till på mig innan det är dags för spel.

Till hjälp i båset fanns också Jimmy Lund och som också insåg att det fanns behov av hans kunnande på isen.

– Christer Svensson (Nittorps sportchef) är på mig och tjatar men det är lönlöst - jag har gjort mitt och kommer inte att spela något mer.

Om det säger Christer: – Jag ger aldrig upp. Vi har ytterligare ett lån från HV 71 på gång men framför allt så vill jag ha Jimmy på isen efter jul.

FÖRSTA PERIODEN

Mål: 0–1 (16.38) Joakim Thelin (Rasmus Forslund) pp1.

Utvisningar: NIK 2x2, HHC 1x2.

Skott: 4–9.

ANDRA PERIODEN

Mål: 0–2 (5,24) David Laudius (Niklas Svensson, Jonathan Zaar), 1–2 (7.47) Niko Kluuskeri (Oskar Pettersson, Johan Dånge), 1–3 (8.27) David Laudius (Fredrik Persson, Axel Wemmenborn), 1–4 (18.20) Niklas Svensson (August Carlsson).

Utvisningar: NIK 1x2, HHC –.

Skott: 5–14.

TREDJE PERIODEN

Mål: 1–5 (12.02) David Laudius (Anton Mylläri), 2–5 (15.42) Otto Larsson, 2–6 (18.24) Ludvig Jansson (Joakim Thelin), 2–7 (19.08) Sebastian Åkesson (Ludvig Jansson) pp1, 2–8 ((19.25) Ludvig Jansson (Johan Holmberg).

Utvisningar: NIK 3x2, 1x2+2, HHC 3x2.

Skott: 5–12.

Skott totalt: 14–35.

Domare: Sebastian Virta.

Publik: 212.

NIK:s lag: Anton Wallenberg (Alexander Johansson) – Niko Kluuskeri, Simon Stroud Johansson, Kevin Carlsson, Toni Kluuskeri, Johan Dånge – Andreas Andersson, Simon Johansson, Jesper Öhrvall, Oskar Pettersson, Erik Lagerblad – Anton Högberg, Lucas Esbjörs, Niklas Persson, David Andersson, Viktor Nilsson – Martin Jörgensen, Otto Larsson.