Annons

Nu växlar vi upp inför fotbollssäsongen – med tv-rättigheter från till flera serier

UT har säkrat rättigheterna för flera fotbollsserier – däribland herrtrean. Under säsongen kommer UT:s prenumeranter att kunna se flera av Dalstorps matcher i jakten på en återkomst till division 2.
Fotboll • Publicerad 7 mars 2023 • Uppdaterad 8 mars 2023
UT har säkrat sändningsrättigheter för bland annat herrtrean och siktar på att sända flera av Dalstorps matcher. Det blir även sändningar från UIFK:s matcher i division 4.
UT har säkrat sändningsrättigheter för bland annat herrtrean och siktar på att sända flera av Dalstorps matcher. Det blir även sändningar från UIFK:s matcher i division 4.Foto: Jan Pettersson

Gota Media, där UT ingår, har tillsammans med Bonnier News, NTM och Stampen Media tecknat ett avtal med Svenska fotbollförbundet som möjliggör för de fyra koncernerna att sända alla matcher i division 1 dam, division 2 herr, division 3 herr och futsalens RFL och division 1. Avtalet sträcker sig över de kommande fyra säsongerna, 2023-2026.

Detta är en förlängning och utveckling av parternas samarbete de senaste åren.

Annons

– Genom detta samarbete så når fotbollen ut över stora delar av landet och vi får en exponering som är väldigt viktig för våra föreningar från norr till söder, säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare på Svenska fotbollförbundet.

För UT:s prenumeranter innebär detta att många av storsatsande Dalstorps matcher kommer att direktsändas under säsongen, lika så en del av Åsarp-Trädets.

– Vi jobbar just nu intensivt med en planering för att kunna sända mycket mer än vi gjort tidigare. Vi siktar på upp mot tio matcher med Dalstorp under 2023 och de kommande åren finns det möjligheter att sända hela serien, säger UT:s chefredaktör Henrik Erickson.

Koncernerna planerar tillsammans att sända tusentals matcher under de år som avtalet gäller.

– UT kommer att söka samarbete med andra tidningar i de koncerner som sitter på rättigheterna. Det skulle till exempel kunna öppna för fler matcher med Åsarp/Trädet som är i en serie som är lite svårare för oss att täcka, än Dalstorps, säger Henrik Erickson som också betonar att livesatsningen kommer att spridas nedåt i divisionerna.

– Vi på UT vill under kommande säsong även ha ett live-öga på UIFK och Nittorps damserie samt den spännande herrfyran med UIFK, Gällstad och Tvärred/Vegby. Det här är något av ett paradigmskifte i hur lokaltidningen bevakar den lokala fotbollen, skulle jag säga. Våra läsare ser de digitala kanalerna som de viktigaste under matchdagarna och det är roligt att vi kan möta den efterfrågan.

UT:s fotbollssändningar kommer att kunna ses av alla prenumeranter som har paketen Digital plus och Komplett. Klicka här för att skaffa en prenumeration.

Jasmin FrljevicSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons