Annons
Nyheter

Nu är Falk i OS-spåren

Läget ser ljusare ut för Hanna Falk. Ljumsken läker och fredagens lätta träning gick bra.
Nyheter • Publicerad 12 februari 2010

Hanna Falk läkarundersöktes då hon kom fram till längdlandslagets förläggning i Whistler på torsdagen. Inflammationen i ljumsken har förbättrats och hon ska nu kunna trappa upp intensiteten på skidor.

- Hon är klart bättre i ljumsken, men hon får bara gå lätt på skidor till en början, berättade längdlandslagets presschef Torbjörn Nordvall för TT fredag morgon svensk tid.

Annons

Sent på fredagskvällen kom så ett glädjande besked från Kanada. Det kom från SOK:s läkare Klas Österberg som följde Falks träningspass.

– Det går bra, hon känner ingenting i ljumsken, säger Österberg till Sportbladet efter fristilsträningen.

Meningen är nu att Hanna ska fortsätta köra lättare skidpass under helgen för att sedan kunna belasta ljumsken maximalt dagarna före tävling.

Längdåkarna och övriga tävlande i Whistler har mötts av riktigt ruskväder. Dimma, snöoväder och mildväder om vartannat. För längdskidåkarna innebär de hastiga omslagen ytterligare ett osäkerhetsmoment.

– Det kommer bli vanskligt vallningsföre. Som det ser ut nu är det sådant väder då vallningen kan bli helt avgörande, säger SVT:s expert Anders Blomqvist.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons