Annons
Nyheter

Nordström utmanar långloppseliten

Maria Nordström har med kort varsel bestämt sig för att köra Vasaloppet. Därmed blir hon med stor sannolikhet den bäst placerade UIF-åkaren.
Nyheter • Publicerad 1 mars 2014
UIF:s Maria Nordström siktar i årets Vasalopp på att förbättra sin 17:e placering från 2012.
UIF:s Maria Nordström siktar i årets Vasalopp på att förbättra sin 17:e placering från 2012.Foto: Leif Fjellström

UIF:s Marcus Johansson siktar på topp 20, Tranemos Markus Jönsson på topp 30 och Erik Wickström, UIF, är helnöjd med topp 50.

Men Maria Nordström har redan en 17:e placering från 2012 och siktar på att förbättra den i år.

Annons

– Ja, målet är att bli lite bättre i år. Kanske topp tio, men det beror lite på vilka som är med. Jag har inte riktig koll på det, säger Maria Nordström.

Det var först i torsdags hon bestämde sig för att köra Vasaloppet. Efter en bra säsong, med åttondeplatsen i SM-sprinten och elfteplatsen på U23-VM som toppar, hade hon hoppats att få chansen i den nationella kvoten till världscupen i Lahtis i helgen. Nu fick hon i stället se klubbkompisen Hanna Falk bli åtta från tv-soffan i Sälen.

– Jättebra gjort av Hanna, hon har åkt bra hela säsongen även på längre distanser. Jag hade också hellre varit i Lahtis, men nu blev Vasaloppet. Vi får se hur det går, jag är ju inte van vid att åka så här långt, säger Maria Nordström.

Gävletjejen, som kom till UIricehamns IF i somras, kommer inte att staka sig hela vägen från Sälen till Mora.

– Nej, jag har bestämt mig för att köra med fäste. Då kan jag avlasta överkroppen ibland och använda benen. Annars passar det mig ganska bra att staka, men kanske hade det varit en fördel om det vore lite mer kuperat, jag är ju van vid det, säger Maria Nordström.

Jonas Emtervall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons