Nittorps rivstart gav derbyseger

Med fyra mål på drygt sju minuter avgjorde Nittorp bortamatchen mot Borås. Och plötsligt tänds ett litet, litet hopp om förnyat division 1-kontrakt.
Nyheter • Publicerad 19 mars 2014
Björn Hjärpe slår in 0?4 och knäcker BHC-målvakten Andreas Ljunggren definitivt. Till slut blev det 3-6 i derbyt i Borås ishall.Foto: Leif Fjellström

Efter plattmatchen mot Tyringe i söndags var det inte mycket som talade för Nittorp i onsdagskvällens derby i Borås ishall.

Men efter en säsong som präglats av ineffektivt anfallsspel lossnade plötsligt allt i matchinledningen.

Otto Larsson hittade tidigt rätt två gånger om. Och efter att BHC drabbats av två utvisningar på kort tid nätade både Jonas Vidlund och Björn Hjärpe i numerärt överläge.

När Hjärpes 0–4-mål kom visade matchuret 7,27 och BHC-målvakten Andreas Ljunggren gav upp och ersattes av Fredrik Bergman.

Med den drömstarten var det inga större problem för NIK att hålla undan till klar seger. Jesper Hoffman satte 0–5 i andra perioden, innan Borås reducerade två gånger om.

Toni Kluuskeris 2–6-mål i powerplay, 13 minuter in på slutperioden, avgjorde matchen definitivt.

Nämnas bör att NIK-målet vaktades av Anton Wallenberg, född 1995. Han motade 35 puckar i derbyt.

I och med segern finns det en minimal chans för Nittorp att hålla sig kvar i ettan. Både Pantern och Nybro vann på onsdagskvällen, så de båda första platserna i kvalgruppen har laget ingen chans att nå. Men upp till trean BHC är det nu bara fyra poäng med tre matcher kvar att spela.

En tredjeplats garanterar inte på något sätt spel i division 1 till hösten, men så kan ändå bli fallet. Allt hänger på om något eller några lag i förbundsserierna inte klarar av Svenska ishockeyförbundets ekonomiska krav och tvångsnedflyttas.

Ska hoppet leva vidare måste Nittorp först och främst besegra Varberg på fredag.

Borås–Nittorp 3–6 (0–4, 2–1, 1–1)

Nittorp: Otto Larsson 2, Jonas Vidlund, Björn Hjärpe, Jesper Hoffman, Toni Kluuskeri

Borås: Kristian Luukkonen, Hampus Klozz, Christoffer Holst

Skott: 38–25