Annons
Nyheter

Nittorpförlust efter straffar

Nittorp mot serietvåan Sörhaga/Alingsås blev en jämn tillställning, som till slut avgjordes på straffar. Men trots förlusten var Stephen Higgins nöjd efter matchen.
Nyheter • Publicerad 18 januari 2015

– Vi spelar en riktigt bra match, och jag har inte mycket att klaga på i dag, säger Nittorpstränaren.

Nittorp fick en riktig drömstart då laget tog ledningen efter mindre än två minuter, och efter halva första perioden blev det ännu bättre då Mattias Pettersson utökade ledningen till 2–0 i den 11:e minuten. Och Stephen Higgins gav mycket beröm till spelaren, som även spelade fram till det första målet.

Annons

– Mattias Pettersson förtjänar en utmärkelse i dag, han var verkligen bäst i laget.

Därefter gick det lite tyngre för bortalaget. Sörhaga/Alingsås reducerade tre minuter senare och efter bara 46 minuter in i den andra perioden var det kvitterat. Sedan svängde det fram och tillbaka – först gav Ludvig Johansson hoppet tillbaka till Nittorp när han gjorde 3–2, Mikael Emanuelsson kvitterade återigen för hemmalaget till 3–3 och Albert Bolush hann med att ge Nittorp övertaget i form av en uddamålsledning med 4–3 innan den andra perioden var färdigspelad.

– Jag tycker att vi spelade riktigt bra i dag. Det sista målet gör de med tio minuter kvar efter en felpass från oss och sedan vann de på straffar, men jag är nöjd ändå. Vi försvarade oss bra och skapade väldigt många lägen, så vi kunde ha vunnit matchen lika gärna, säger Stephen Higgins.

Men Nittorp lyckades inte utnyttja fördelen hela vägen. Tredje periodens enda mål stod Sörhaga/Alingsås Sebastian Mårtensson för, vilket gjorde att resultatet efter full tid var 4–4. I den fem minuter långa förlängningen bjöds det inte på några mål och det skulle bli straffar som fick avgöra matchen. Där var det till slut var ändå hemmalaget som drog det längsta strået och vann med 5–4, efter att tvåmålsskytten i matchen Sebastian Mårtensson även satt den avgörande straffen.

– Jag tycker att vi var värda segern i dag. Men det är ändå toppen som vi plockar poäng mot i dag så det är väldigt positivt, och dessutom att vi gör det på bortaplan – alla poäng på bortaplan är mycket viktiga, säger Stephen Higgins.

Jakob Romeborn

FAKTA

Sörhaga/Alingsås–Nittorp 5–4 (1–2, 2–2, 1–0, 0-0, 1-0)

Första perioden

Mål: 0–1 (1,42) Axel Thulin ass. Mattias Pettersson och Linus Bjelke, 0–2 (11,05) Mattias Pettersson, 1–2 (14,46) Kristoffer Köster ass. Erik Martinsson och Niclas Mårtensson.

Skott: 7-14

Utvisningar: SÖR: 2x2 NIK: 2x2

Andra perioden

Mål: 2–2 (0,46) Sebastian Mårtensson ass. Kristoffer Köster och Niclas Mårtensson, 2–3 (5,30) Ludvig Johansson ass. Mattias Claar, 3–3 (6,35) Mikael Emanuelsson ass. Anton Frisk, 3–4 (18,27) Albert Bolush ass. Andreas Andersson och Linus Bjelke.

Skott: 12-11

Tredje perioden

Mål: 4–4 (11,17) Sebastian Mårtensson ass. Alex Persson och Niclas Mårtensson.

Publik: 95

Nittorps lag: Alexander Johansson (Viktor Björk) – Markus Pettersson, Victor Blom, Johan Dånge, David Andersson, Niklas Persson – Andreas Andersson, Mattias Claar, Kevin Carlsson, Albert Bolush, Ludvig Johansson – Jesper Hoffman, Linus Bjelke, Mattias Remstam, Mattias Pettersson, Axel Thulin.

Övriga: Christian Edoff, Henrik Persson

UT delade

Mattias Pettersson

Axel Thulin

Mattias Claar

UT-delade av Stephen Higgins

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.