Nittorp vann på straffar

Det blev två poäng i den viktiga matchen mot Kungälv för Nittorp. Liten matchvinnare blev Anders Söderström som i den sjunde straffomgången fick in pucken bakom KIK:s målvakt.
Nyheter • Publicerad 21 mars 2013

När Anders Söderström skrinnande fram för att lägga sin andra straff för kvällen fick han utdelning.

– Han gick åt höger och pucken tog på målvakten och in i mål, säger Mats Claesson

Före Söderström, som är poängbäst i NIK under kvalserien, slog in 3–2 till Nittorp hade Neilsson Arcibal, Kristian Luukkonen, Marcus Hurtig två gånger och Jimmy Lund alla missat sina straffar. Skönt för Nittorps del då att Kungälvsspelarna var lika dåliga på att förvalta sina straffslag.

En stor anledning till att det blev förlängning och senare straffar var veteranen Joakim Persson som ordnande 2–2-kvitteringen när det var mindre än tre minuter kvar av matchen.

– Han sköt från blålinjen och den slinker in, säger Mats.

Efter att Kungälv haft greppet om matchen fram till den sista akten lyckades alltså Nittorp vända på läget under de sista 20 minuterna och förutom Joakim Perssons viktiga mål var det amerikanen Neilsson Arcibal som visade vägen med lagets första mål tretton minuter in i perioden.

– Vi tog äntligen de skott utifrån som vi skulle i samband med mycket trafik framför mål.

Matchen blev förskjuten i tid eftersom en Kungälvsspelare fick hämtas med ambulans efter en tackling av Daniel Alexandersson. KIK-spelaren stod en bit från sargen när han fick en tryckare av Alexandersson som tog olyckligt och KIK-spelare sjönk ihop. Alexandersson fick matchstraff.