Nittorp tog poäng med mersmak

Första hemmasegern låter vänta på sig. Men mot serieledande Sörhaga/Alingsås kom i alla fall första poängen på hemmais för Nittorp.
Nyheter • Publicerad 16 oktober 2014
Christian Edoff har precis ordnat första hemmapoängen för Nittorp och firar tillsammans med lagkamraterna.Foto: Jonas Emtervall

Det var bara drygt två minuter kvar av matchen när ett kvitteringsjagande Nittorp fick fast pucken i offensiv zon. Christian Edoff drog i väg ett skott mot mål och till hans stora förvåning smet det in.

– Jag skickade bara i väg pucken och hoppades på det bästa. Jag såg inte ens att den gick in, men när de andra började jubla tänkte jag "fan vad skönt", säger Christian Edoff.

Han står utanför hemmalagets omklädningsrum några minuter efter matchen och har lite blandade känslor. Glad över att Nittorp kom tillbaka och tog poäng efter de två tidigare smått katastrofala resultaten på hemmaplan.

Men samtidigt – Nittorp borde utan tvekan ha vunnit mot serieledarna.

– Vi gjorde en bra match och skulle ha haft tre poäng. Jag trodde in i det sista att vi skulle vinna även på straffarna. Ett jävla fall framåt i alla fall. Vi täpper till de billiga spelvändningarna vi har bjudit på i de tidigare matcherna. Sen är det tråkigt att vi inte gör fler mål, chanserna har vi ju, säger Edoff.

När bara åtta sekunder återstod av ordinarie tid åkte han själv på en relativt billig utvisning. Nittorp fick därför spela nästan halva förlängningen i numerärt underläge.

– Jag var rädd att jag skulle bli syndabock där. Fasen vad nervös jag var. Men det hände ju inget då i alla fall.

Matchen gick till straffar och där var Sörhaga/Alingsås kallast. Niclas Mårtensson hittade krysset i tredje omgången och såg till att gästerna vann straffarna med 2–1 och matchen med 3–2.

Nittorp straffades till slut för alla brända lägen under ordinarie tid.

Lagkaptenen David Andersson pratade efter förlusten mot Kungälv om vikten av att Nittorp tar ledningen i matcherna. Mot Sörhaga/Alingsås såg han själv till att hemmalaget gjorde just det. Efter fint förarbete av Johan Dånge och Kevin Carlsson smällde Andersson upp pucken i krysset elva minuter in på första perioden.

I början av andra perioden borde NIK sedan ha gått ifrån till åtminstone en 3–0-ledning. Hemmalaget satte hårt tryck mot bortakeepern Anton Lauri och skapade läge på läge. Allra bästa chanserna kom när Nittorp spelade fem mot tre i nära två minuter. Men Lauri gjorde smått fantastiska räddningar på både David Anderssons och Kevin Carlssons avslut.

Det var mer effektivt åt andra hållet. När Sörhaga/Alingsås fick chansen i powerplay dröjde det bara 13 sekunder innan pucken satt i nät.

När gästernas bäste, Viktor Gustafsson Spång, dessutom handledssköt in 1–2 elva sekunder innan andra pausen såg det riktigt mörkt ut för Nittorp.

Men hemmalirarna repade mod och var till slut väl värda kvitteringen. Framför allt var det tredjekedjan med Edoff, Albert Bolush och Henrik Persson som ledde laget med bra spel.

– De spelar smart och enkelt, inga krusiduller. Snabba passningar, in i zonen och jobba, säger NIK-tränaren Stephen Higgins, som försöker hitta fler ljuspunkter från matchen:

– Vi kom tillbaka i dag, det är första gången vi gör det i år. Vi tar "babysteps" framåt och får vara glada för varje poäng.

Nittorp–Sörhaga/Alingsås 2–3 (1–0, 0–2, 1–0, 0–0, 0–1)

Första perioden

Mål: 1–0 (11,02) David Andersson (Kevin Carlsson, Johan Dånge).

Utvisningar: NIK: 2x2 min, S/A: Inga

Skott: 9–8

Andra perioden

Mål: 1–1 (9,46) Erik Martinsson (Sebastian Mårtensson), 1–2 (19,49) Viktor Gustafsson Spång (Sebastian Mårtensson).

Utvisningar: NIK: 1x2 min, S/A: 2x2 min

Skott: 17–13