Nittorp till kvalseriespel

Nittorp vann med 4–1 och nu blir det kvalseriespel mot ettan.
Nyheter • Publicerad 25 februari 2012

Värnamo inledde betydligt starkare än i första mötet och tog också ledningen efter fyra minuter. Nittorp kom igen och matchvinnare från i torsags, Viktor Nilsson, kvitterade efter sju minuter. Värnamos Christian Andersson golvade först Christian Johansson och fick sitta av två minuter och när han sedan var tillbaka i spel så tryckte han till Viktor Nilsson mot sargen och fick matchstraff. Det utnyttjade Nittorp till att göra 2–1 genom Carl–Ricard Blom.

Heta känslor på isen och på läktaren men gruffet håller sig hittills på isen. Noteras kan att hemmalagets poängkung Jonas Bystedt saknas på grund av bröllop.

Andra perioden blev mycket jämn sett till spel och puckinnehav. Hemmalaget fick till bra tryck i numerärt överläge men Nittorp lyckades hålla rent. Carl–Ricard Blom fick de många Nittorpssupportrarna att jubla när han i mitten av perioden satte 3–1 från sin backposition vid blå.

Matchen håller inte riktigt samma höga klass som i torsdags men den är desto mer spännande. Hemmalaget verkar krokna något i mitten av perioderna men är långt ifrån besegrat.

Tredje perioden blev egentligen inte riktigt spännande. Nittorp styrde spelet mycket väl och när sedan Carl–Rickard Blom satte 4–1 så var det aldrig något snack. Men det hindrade inte utan att det blev ett slagsmål med halvminuten kvar som vanns även det av Nittorp.

– Vi gör en riktigt bra match och lät egentligen aldrig Värnamo komma till något riktigt farligt efter sitt mål, säger tränaren Anders Carlsson.

Nästa sändag börjar kvalseriespelet mot division I och vilka lag som Nittorp får möta blir klart på måndag.