Nittorp till DM–final

Efter en miserabel första halvlek så vände det helt i andra. Nu väntar DM–final mot Lidköping - en favorit i repris.
Nyheter • Publicerad 19 september 2013
Moa Glans rullar enkelt in kvitteringen 1?1.
Moa Glans rullar enkelt in kvitteringen 1?1.Foto: Leif Fjellström

En fotbollsmatch är över två halvlekar och aldrig har det varit sannare än DM–semifinalen mellan Nittorp och Mariestad. För efter den första halvleken så var det inte mycket som talade för att Nittorp skulle kunna försvara sin DM–titel i en final, eftersom man låg under med 0–1. Och vad än värre var – det var en helt motiverad bortaledning med tanke på chanser och spel. Det enda Nittorp presterade i första halvlek var att skaffa sig ett par resultatlösa hörnor, medan Mariestad förutom målet också hade en boll i ribban och en i stolpen. Den lilla ljusglimten från första halvleken var de avslutande fem minuterna då Nittorp tryckte på rejält.

– Jag ville att vi skulle komma mer längs kanterna, fylla på med backarna högre upp och vara mer aggressivare, säger tränaren Anders Axengren.

Han blev bönhörd. För en sådan total omsvängning i matchbild finns knappt, även om det tog ett tag innan kvitteringen kom. En riktig läckerbit dessutom. Pass fram till Klara Lindberg som klackar vidare till Moa Glans, som iskall rullar in kvitteringen.

Josefine Axengren tryckte sedan in segermålet och Nittorp får ännu en gång åka till Lidköping för DM–final.

– Det här var en skön seger. Vi var helt borta i första halvlek men ändå så kändes det som att vi hade chansen och den tog vi, säger Anders Axengren.

Mål: 0–1 (9) Sara Larsson, 1–1 (64) Moa Glans, 2–1 (75) Josefin Axengren.

NIK:s lag: Josefina Andersson – Maria Carlsson, Julia Axengren, Josefine Axengren, Helena Olsson – Micaela Lundmark, Ida Toresson, Elin Hultin, Amanda Axelsson – Elin Hållander, Klara Lindberg.

Avbytare: Mathilda Augustsson, Sahra Gillberg, Malin Hållander, Hanna Johansson, Malin Johansson, Linnea Axengren, Moa Glans.

Domare: Erik Jullander, Borås.

Publik: 10 betalande.