Annons
Nyheter

Nittorp reste sig

Inget spel och bjudpass i försvaret. Men ändå tre poäng för Nittorp som därmed bröt förlustraden.
Nyheter • Publicerad 2 februari 2011
Linus Svensson slet som vanligt oerhört mycket och var med där det hettade till. Fast kanske inte alltid på det sätt han tänkt sig.
Linus Svensson slet som vanligt oerhört mycket och var med där det hettade till. Fast kanske inte alltid på det sätt han tänkt sig.Foto: Leif Fjellström

Efter tre raka förluster så var det nästan viktigt att Nittorp skulle bryta trenden och ta tre poäng hemma mot Sörhaga/Alingsås. Kanske inte för tabellpositionens skull utan mer för att få igång spelet inför play–off.

– Det gäller för oss att hitta tillbaka till det spel som gett poäng tidigare. Vi har gjort många mål men också släppt in många och vi behöver kanske prioritera lite andra saker än att trycka på framåt, var Linus Svensson analys inför matchen.

Annons

Det blev också seger för Nittorp, men skall man vara helt ärlig så var poängen det enda glädjeämnet för dagen. För i nästan två perioder så var det en alldeles otroligt tafflig ishockey som de båda lagen bjöd på och det var långt ifrån någon form av champagnespel.

Hemmalaget tog ledningen i numerärt underläge och det var nästan det första ordentliga anfall man fick till under första halvan av matchen.

I den tredje perioden så blev det betydligt bättre från hemmalagets sida och då kunde S/A inte skapa speciellt mycket framåt. Jonas Gustavsson fick till en rökare från blå och som gav 2–0 och sedan var det inte så mycket farligheter att orda om.

– Vi vann i alla fall. Det blev hawaiihockey i Alingsås tempo och vi hade väldigt svårt att bryta det mönstret, säger Linus Svenson.

– Det kändes som att 1–0 var väldigt viktigt och det var skönt att det var vi som gjorde det.

Det var även sansade tongångar från tränarrummet.

– Vi skall kunna vinna närkamperna i en sån här match men i dag var vi mycket tama. Men det är ändå starkt att vinna när det går så här dåligt, säger Hans Jönsson.

– 1–0 efter två perioder får vi vara glada för. Men vi har varit svajiga efter en rad förlustmatcher och det blir absolut bättre till nästa match, säger kollegan Reine Söderlind.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons