Annons
Nyheter

Nittorp rasade i andra

Efter en bra första period så kom Nittorp ut som ett nytt lag till andra – och rasade ihop totalt.
– Vi skäms, säger Stephen Higgins.
Nyheter • Publicerad 23 oktober 2014

Det stod 1–1 efter första perioden av matchen Hanhals–Nittorp och NIK–tränaren Stephen Higgins var nöjd med lagets insats.

– Vi spelade riktigt bra och med tanke på att vi gjort bra mellanperioder i de senaste matcherna så hade jag förhoppningar om lika bra insatser även här.

Annons

Vilket dock på skam och det med besked. Nittorp drog på sig två utvisningar i rask takt och på den andra gjorde hemmalaget 2–1. Vilket blev till 3–1 bara sekunderna senare. 4–1 blev sedan till 4–2 men det hjälpte inte utan Hanhals drog iväg till 7–2, varav de sista två målen var i numerärt underläge.

– Vi skäms över vår insats i den perioden. Hanhals är det bästa lag vi mött såhär långt men det vi visade i andra perioden var riktigt, riktigt uselt. Fick inte ut pucken ur egen zon, tappade den i helt fel lägen och slarvade på alla sätt. En total kollaps på samtliga spelare, säger Stephen Higgins.

I tredje perioden blev det återigen jämnt spel och det är vad Nittorp–spelarna skall ta med sig till nästa match, enligt tränare Higgins.

– Skotten blev 39–30 men vi förlorar ändå med 8–2. Vi har svårt göra mål och blir straffade för vartenda misstag vi gör. Så här dåliga är vi inte utan nu är det bara att köra på, glömma mittperioden och tro på det vi gör.

Hanhals – Nittorp 8–2 (1–1 (6–1, 1–1)

FÖRSTA PERIODEN

Mål: 1–0 (3.14) Andreas Elofsson (Emanuel Åström, Wictor Adolfsson–Hedlund), 1–1 (12.45) Axel Thulin (Christian Edoff).

Utvisningar: –.

Skott: 15–12.

ANDRA PERIODEN

Mål: 2–1 (3.50) Emanuel Åström (Wictor Adolfsson–Hedlund, Andreas Elofsson) pp1, 3–1 (4.04) Markus Kellgren (Fredrik Johansson, Jesper Bidegård), 4–1 (7.07) Mattias Hansson (Markus Kellgren, Fredrik Johansson), 4–2 (12.23) Albert Bolush (Andreas Andersson), 5–2 (15.25) Fredrik Johansson (Wictor Adolfsson–Hedlund, Rickard Carlberg), 6–2 (16.39) Anton Bruswed (Andreas Öhrnberg, Jesper Bidegård) sh1, 7–2 (18.50) Tobias Gustavsson sh1.

Utvisningar: HIF 3x2, NIK 3x2, 1x2+10.

Skott: 15–8.

TREDJE PERIODEN

Mål: 8–2 (5.34) Andreas Elofsson (Filip Lundgren, Dimitri Lavrentiev) pp1.

Utvisningar: HIF 2x2, NIK 3x2

Skott: 9–10.

Skott totalt: 39–30.

Domare: Robert Nordefjäll.

NIK:s lag: Viktor Björk (Alexander Johansson) – Markus Pettersson, Andreas Andersson, Johan Dånge, David Andersson, Kevin Carlsson – Kim Carlsson, Linus Bjelke, Henrik Persson, Albert Bolush, Christian Edoff – Gottfrid Bolin, Mattias Claar, Axel Thulin, Niklas Persson, Ludvig Johansson, Axel Halldén, Johan Ekman

Leif Fjellström
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons