Annons
Nyheter

Nittorp räddade poäng - igen

En stark avslutning räddade åter poäng åt Nittorp. Den här gången mot Åseda.
Nyheter • Publicerad 20 januari 2010

Det blev en poäng till Nittorp efter 4–4 borta mot Åseda. Ett resultat som tränaren Reine Söderlind är delvis nöjd med.

– Med tanke på att vi låg under med två mål inför sista perioden så är jag nöjd med en poäng. Killarna visade bra inställning och kämpade på allvar för att vi inte skulle förlora. Däremot gillar jag inte att vi återigen hamnade i underläge på egen förskyllan, säger Reine Söderlind.

Annons

Det NIK–tränaren avser är alla de utvisningsminuter som Nittorp drog på sig under de två första perioderna och som gav hemmalaget möjligheter till att göra mål i numerärt överläge. Vilket det också gjorde.

Samtliga fyra Åseda-mål kom i powerplay för hemmalaget medan Nittorp bara svarade för ett i numerärt överläge.

– Vi är för bekväma och är inte tillräckligt snabba på skridskorna. Då tar vi till klubban och hakar motståndarna och åker förstås ut, säger Reine Söderlind.

– Dessutom så tar vi utvisningarna i fel lägen. I stället för att lita på att kompisen klarar av en-mot–en–situationen så skall vi sticka dit klubban och hjälpa till. Det håller inte.

I tredje perioden så var det dock hemmalaget som fick ha spelare i utvisningsbåset och då blev det betydligt bättre spel från Nittorps sida. Erik Andersson fick lön för sitt slit genom att göra första målet i A–laget till reducering 3–2. Sedan kvitterade Jonas Nilsson till 4–4 med en litet turligt mål två minuter före slutet.

– Därefter var det inte mycket som hände. Vi hade lite mer puck men inget läge. Åseda har spottat upp sig och är bättre än tabellen, avslutar Reine Söderlind.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons