Annons
Nyheter

Nittorp ny nästjumbo efter tung förlust

Nittorp åkte på sin fjärde raka förlust i bortamatchen mot Trollhättan under söndagen. Domaren kom att spela en stor roll inledningsvis, vilket gjorde att bortalaget fick det kämpigt redan från start.
Nyheter • Publicerad 19 oktober 2014

En tuff förstaperiod med många utvisningar och ett matchstraff på Gottfrid Bolin tröttade ut Nittorps spelare. När sedan Trollhättan gjorde 2–0 endast två minuter in i den andra perioden blev det svårt för bortalaget att komma ikapp.

– Första perioden var domarna emot oss, vilket ledde till att de hade ett mycket stort tryck mot oss men vi spelade bra i tre mot fem och fyra mot fem. I andra perioden var det tvärtom och efter att vi gör 2–1 så spelar vi riktigt, riktigt bra, säger Nittorps tränare Stephen Higgins.

Annons

2–1 inför den tredje perioden och det var en öppen match igen. Nittorp dikterade spelet och skapade mängder med chanser under de inledande tio minuterna av period tre, men en olycklig felpassning ledde till att det i stället var hemmalaget som gjorde 3–1.

– Vi hade flera bra lägen första tio i tredje men kan inte göra mål. Det är vårt stora problem att vi inte kan göra mål. Ett mål per match vinner man inte många matcher på, säger Higgins.

En frustrerad Nittorpstränare pratar vidare om vikten av att sätta sina chanser för att laget ska kunna vända den negativa trenden med fyra raka förluster.

– I dag hade vi 32 skott men gör bara ett mål. Det känns som att de andra lagen får de enkla målen mot oss och att vi får jobba i motgång jämt. Sedan måste vi börja vinna närkamperna framför båda målen, vi är alldeles för veka där, analyserar Stephen Higgins efter matchen.

Nittorp är efter förlusten nästjumbo i tabellen med endast Göteborgs IK, som står utan seger hittills, bakom sig.

På onsdag möter NIK tredjeplacerade Hanhals på bortais.

Trollhättan–Nittorp 4–1 (1–0, 1–1, 2–0)

Första periode n

Mål: 1–0 (11,32) Marcus Carlsson.

Skott: 16-7

Utvisningar: THC: 2x2, NIK: 3x2, 1x5, 1x20.

Andra perioden

Mål: 2–0 (2,15) Jonas Lönn ass. Markus Twillman, Marcus Carlsson, 2–1 (7,56) Henrik Persson ass. Kim Carlsson och Linus Bjelke.

Skott: 7-17

Utvisningar: THC: 4x2, 1x5, 1x20, NIK: 4x2

Tredje perioden

Mål: 3–1 (11,45) Marcus Carlsson, 4–1 (16,11) Tim Svantesson (i öppen kasse).

Skott: 14-8

Utvisningar: THC: Inga NIK: 1x2

Skott totalt: 37-32

Domare: Niklas Eriksson

Publik: 275

Nittorps lag: Viktor Björk (Anton Wallenberg) – Andreas Andersson, Mattias Claar, Kevin Carlsson, David Andersson, Johan Dånge – Linus Bjelke, Kim Carlsson, Jesper Hoffman, Niklas Persson, Axel Thulin – Daniel Axelsson, Markus Petersson, Henrik Persson, Albert Bolush, Christian Edoff – Johan Ekman, Axel Halldén, Gottfrid Bolin

UT-märkta i NIK

3 Kevin Carlsson

2 Linus Bjelke

1 Albert Bolush

UT-delade av Stephen Higgins

Jakob Romeborn
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons