Nittorp klart för kval till hockeytvåan

Nittorp får kvala mot hockeytvåan. Det står klart sedan Rönnäng besegrats med 5–3 på bortais.
ishockey • Publicerad 16 februari 2018
NIttorp fick hål på Rönnäng den här gången och säkrade tack vare vinsten en kvalplats.Foto: Leif Fjellström

Nittorp föll hemma mot Rönnäng tidigare under alltrean och hade alltså revansch att fordra. Inför en stor publik på Tjörn, drygt 300 åskådare, avgjorde NIK matchen när laget gick från 1–1 till 4–1 i andra perioden. Christian Johansson stod för två av fullträffarna i mittronden och han hade dessförinnan även gett Nittorp ledningen i matchinledningen.

Rönnäng närmade sig två gånger om och i 15 minuters tid i tredje perioden var NIK:s ledning bara 4–3. Men Kevin Dumont kunde till slut avgöra med ett mål i öppen kasse.

NIttorp slutar nu sämst fyra i alltvåan södra A. Det kan till och med bli en tredjeplats om NIK hemmabesegrar Hisingen på söndag samtidigt som Skara förlorar mot Hovås.