Annons

Nittorp kan tappa poänggörare

Nittorp vill vara i toppen. Men riskerar att mista sina poänggörare.
Sport • Publicerad 9 april 2009
Jonas Nilsson funderar på fortsättningen.
Jonas Nilsson funderar på fortsättningen.Foto: Carina Carlzon

Erik Hedlund är klar för Gislaved och blev därmed den förste spelaren som lämnade Nittorp.

– Vi räknar kallt med att Mattias Pettersson inte stannar kvar. Han har en massa anbud att välja bland och kommer med all sannolikhet att gå uppåt i serierna. Men i övrigt så är det ingen som deklarerat att han lämnar oss, säger Stefan Nilsson från hockeygruppen i NIK.

Annons

– Christian Johansson och Rickard Sjögren har haft kontakt med Gislaved men båda har kontrakt med oss över nästa säsong. Vill Gislaved ha över de två så får det bli förhandlingar.

Beträffande Jonas Nilsson, Daniel Parkhagen och Fredrik Enhörning så är inget klart än. Jonas Nilsson kom igång sent med hockeyn i vintras och det ser ut att bli något liknande kommande säsong. Om han nu spelar kvar.

– Han vill bygga färdigt sitt hus och funderar under tiden på fortsättningen. När det gäller Daniel och Fredrik så tycker jag vi för positiva diskussioner men inga kontrakt är påskrivna.

Nittorp gjorde 147 mål i serien den gångna säsongen. Mattias Pettersson, Jonas Nilsson, Daniel Parkhagen, Fredrik Enhörning och Erik Hedlund svarade för 95 av dessa. Två som försvinner och tre spelare vars framtid i klubben inte på något vis är garanterad.

Har NIK ambitionen att vara en toppklubb i tvåan även nästa säsong?

– Självklart. Det vore ohållbart att ha som målsättning att vara ett mittenlag och bara se kvalspelet som en bonus. Vi siktar mot ettan.

Det kostar att ha en trupp som motsvarar de kraven. Har NIK de ekonomiska resurserna?

– Med tanke på den ekonomiska situation som råder så är det definitivt inte spelarnas marknad just nu. Vi kommer att ha ett starkt lag till hösten.

Leif Fjellström
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons