Annons
Nyheter

Nittorp jagar ny tränare

Hasse Hansson var hetaste spåret till tränaruppdraget i Nittorp. Hansson valde Borås hockey och Nittorp tvingas jaga vidare. Samtidigt jobbar de för att kontraktera fler spelare för kommande säsong.
Nyheter • Publicerad 8 maj 2014
Mattias Remstam drog tillsammans med Kenny Hultström i går igång Nittorps försäsongsträning.Foto: Labrini Stavrekas

– Vi har två alternativ kvar, säger Christer Svensson i Nittorps sportgrupp.

Han låter inte alltför uppgiven över Hasse Hansons val som blev känt förra veckan.

Annons

– Hasse bor i Borås och brann mer för att träna BHC, då är det bara att accepterar, säger Christer.

Några namn på de två huvudkandidaterna till tränaruppdraget för Nittorp, som spelar i division två nästa säsong, vill Christer inte nämna. Men han kan berätta att det handlar om två personer med tidigare tränarerfarenhet.

I går startade klubben försäsongsträningen för sitt A-lag och ansvariga var Mattias Remstam och Kenny Hultström.

Remstam, som avslutade sin långa hockeykarriär den här säsongen, ska vara en av tre tränare för Nittorps juniorer kommande säsong men A-laget ska han inte vara involverat i. Inte mer än när det gäller försäsongsträningen.

– Så snart vi har gjort klart med en ny tränare kommer han vara med i uppbyggnadsträningen men Remstam och Hultström har lång erfarenhet och det känns bra att de drar igång träningen.

Christer Svensons förhoppning är att en ny coach ska vara klar för Nittorp under nästa vecka.

Fem kontrakt är skrivna med spelare inför kommande säsong och sju juniorer har fått så kallade utvecklingskontrakt.

– Vi för samtal med många spelare som var med i vintras och hoppas kunna göra klart med en fortsättning för flera av dem.

Nittorp placerades av svenska ishockeyförbundet i division 2B och hamnade i och med det inte i samma serie som varken Borås eller Ulricehamn. Något som klubben, tillsammans med UIF och Borås, protesterat emot genom en skrivelse till förbundet.

Klubbarna trycker i brevet på ett större intresse för i hockeyn i området och högre publiksiffror vilket i sin tur ger bättre ekonomi till klubbarna om de tre lagen spelar i samma serie.

Niklas Persson

David Andersson

Andreas Andersson

Christian Edoff

Jakob Claesson

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons