Annons
Nyheter

Nittorp hade lekstuga

En målexplosion i början av andra perioden fixade tre poäng för Nittorp. Tyringe hade inget att sätta emot och segersiffrorna blev hela 7-1.
Nyheter • Publicerad 19 mars 2013
Det var glada miner i Nittorp. Här klappas Kristian Luukkonen om efter 6-1-målet.
Det var glada miner i Nittorp. Här klappas Kristian Luukkonen om efter 6-1-målet.Foto: Labrini Stavrekas

Det var en sexpoängsmatch. Nittorp var tvunget att vinna över gästande Tyringe för att på allvar vara med och kämpa om nytt kontrakt i ettan. Vid händelse av förlust hade läget inte varit kört men det hade sett betydligt svårare ut. Så det var minst sagt glada miner i NIK-lägret.

– Det är tajt i tabellen och det känns som om allt kommer att avgöras i sista omgången, säger forwarden Kristian Luukkonen.

Annons

Nittorp som spelat riktigt bra den senaste tiden fortsatte ha bra fart under skridskorna. I första perioden kom laget till många avslut, vann skotten där med 14-5 och kämpade och slet i två numerära underlägen. Måltjuven Anders Söderström som lovat minst ett mål i kampen inledde målskyttet. Gästerna skapade inte lika många lägen men var ändå giftiga i anfallszon. Det blev bara ett mål i första ronden. Och i början på andra gick NIK på knock. En riktig målexplosion inträffade och Tyringe undrade nog vad det var som hände. Inom loppet av fem minuter smällde hemmalaget dit fyra mål. En av de fullträffarna stod Kristian Luukkonen för.

– Jag fick pucken från vänster, skar in mot mitten och fick en diagonalpass. Pucken studsade förbi deras back och jag kom helt fri. Och jag brukar vara rätt säker när jag kommer fri.

Luukkonen säger att han har sitt speciella ställe där han sätter pucken.

– Men jag avslöjar inte det. Det är hemligt. Man vet aldrig vem som läser detta, säger han och flinar brett.

NIK:s nummer 22 nöjde sig inte med den fullträffen. Han satte även 6-1. Då hade lite mer än halva matchen lirats. Och det var ett mål som han själv helt rätt var riktigt nöjd över.

– Då fick jag pucken i mitten och jag hörde Mats (Claesson) skrika från båset "gå på utsidan" men jag gick på insidan istället. Jag gjorde en kroppsfint och blev förvånad över att jag kom sopren mot mål.

Det var ett tag sedan forwarden fick näta. Senast han fick jubla över ett eget mål var den 25 januari.

– Känns väldigt skönt att det gick så bra i dag. Puckarna har inte velat gå in. Det här gör att man får extra självförtroende och jag hoppas att det håller i sig. Egentligen spelar det ingen roll vem som gör målen bara vi vinner.

Luukkonen var riktigt pigg i matchen och hade fler lägen som kunde ha satts.

– Jag missade matchen mot Alvesta men har tuggat på bra på träningarna. Det kändes bra i dag. Benen kändes väldigt lätta konstigt nog.

Annons

Tyringe försökte få Nittorp ur balans genom tuffa tacklingar och tjuvnyp. Andra perioden bjöd på en hel del utvisningar. Och i sista kunde hemmalaget kontrollera händelserna på isen. Det blev en 7-1-vinst till slut. Noterbart är att Anders Söderström stod för två mål och ett assist. Mattias Remstam gjorde som vanligt en mycket bra match och passade fram till tre baljor. Nu gäller det för laget att ladda för ytterligare en viktig batalj. Den mot ledande Kungälv på onsdag. Kungälv är tre poäng före NIK.

– De är lite luriga Kungälv. Det gäller att hindra dem från att få första målet, säger Kristian Luukkonen.

Om NIK:s övertygande och fina spel håller i sig, om Söderströms poängsvit fortsätter och om det har lossnat ordentligt för Kristian Luukkonen återstår att se.

FÖRSTA PERIODEN

Mål: 1-0 (10.22) Anders Söderström (Jimmy Lund, Mattias Remstam)

Utvisningar: NIK 2x2, Tyr -

Skott: 14-5

ANDRA PERIODEN

Mål: 2-0 (0.47) Jimmy Lund 3-0 (2.58) Kristian Luukkonen (Linus Svensson, Alexander Sågström) 4-0 (4.16) Anders Söderström (Mattias Remstam) 5-0 (5.52) Joakim Persson 5-1 (8.45) Jakub Komma (Lukas Björnsson) 6-1 (11.55) Kristian Luukkonen (Marcus Hurtig)

Utvisningar: NIK 5x2, Tyr 5x2, 1x10

Skott: 17-9

TREDJE PERIODEN

Mål: 7-1 (12.41) Marcus Hurtig (Mattias Claar, Alexander Sågström)

Utvisningar: NIK -, Tyr 1x2

Skott: 13-6

Skott totalt: 44-20

NIK:s lag: Jonathan Sääf (Tim Norén) - Joakim Persson, Dennis Johansson, Mattias Remstam, Jimmy Lund, Anders Söderström - Andreas Andersson, Neilsson Arcibal, Pontus Eriksson, Linus Svensson, Anton Björklund - Alexander Sågström, Mattias Claar, Marcus Hurtig, David Andersson, Kristian Luukkonen - Niklas Persson, Daniel Alexandersson, Viktor Nilsson, Christoffer Ferm

UT-märkta

3 Mattias Remstam

2 Kristian Luukkonen

1 Alexander Sågström

UT-delade av Labrini Stavrekas

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons