Annons
Nyheter

Nittorp förlorade bottenmötet

Nittorp fick stryk med 6-1 borta mot Töreboda i hockeyns division två men siffrorna döljer ganska mycket av matchbilden. Matchavgörande blev ett skott i masken, ett powerplay och två snabba mål.
Nyheter • Publicerad 12 oktober 2014

Nittorp har inlett knackigt och i bottenmötet borta mot Töreboda blev det ingen vändning. 6-1 blev förlusten och lärdomen är att vara med i matchen från start.

– Första perioden kan vi inte ursäkta oss för, vi är inte med alls, men sen har vi just nu en fruktansvärd otur, berättar tränare Stephen Higgins.

Annons

Töreboda hade ledningen med 2-0 i första pausen när NIK samlade ihop sig och ville vända tillställningen.

– Till andra pratar vi ihop oss och de 10 första minuterna i den perioden gör vi vad vi ska på planen och spelar ut motståndarna. Vi gör 2-1 och har även bud på 2-2, fortsätter Higgins.

Men sen visade lagets oflyt sig tydligt. Ett hårt skott tog i målvakten Viktor Björks mask, vilket borde föranlett domaren att blåsa av, och ner direkt på en törebodaklubba och i mål till 3-1. Tätt därefter fick Nittorp en utvisning och hemmalaget kunde göra 4-1.

– 3-1 kom olyckligt och blev matchavgörande, säger Higgins utan att ge den kritik av domaren som borde finnas där.

Nästa kalldusch för kindslaget kom direkt i början av tredje perioden efter att laget bestämt sig för att spela klart matchen på ett bra sätt och ta med sig det till nästa match. Men 5-1 kom bara en halvminut efter pausen och strax därefter också slutresultatet 6-1.

– Vi tar med oss de tio minuterna i andra perioden och vetskapen om att vi kan. Nästa omgång möter vi serieledarna och vi slipper nu pressen på oss för ingen kan ha oss som favorit nu, säger Higgins lätt skrattande och vänder förlusten till något positivt.

Matchfakta

Töreboda – Nittorp 6-1 (2-0, 2-1, 2-0)

Första perioden

Mål: 1-0 (15:38) Tobias Hasselqvist – Carl Odellus, Pontus Olsson, 2-0 (16:58) Oliver Hofbauer – Anton Andersson, Tobias Hasselqvist

Utvisningar: TIK 1x2, NIK 1x2

Skott: 18-9

Andra perioden

Mål: 2-1 pp1 (8:52) David Andersson – Kevin Carlsson, Andreas Andersson, 3-1 (14:47) Alexander Collberg – Carl Odellus, Tobias Hasselqvist, 4-1 pp1 (16:20) Rasmus Jonsson – Dennis Jonsson, Oliver Hofbauer

Utvisningar: TIK 2x2, NIK 2x2

Skott: 8-9

Tredje perioden

Mål: 5-1 (0:29) Dennis Jonsson – Oliver Hofbauer, Sam Khongmuk, 6-1 (2:08) Dennis Jonsson – Oliver Hofbauer

Utvisningar: TIK 3x2, NIK 3x2

Skott: 13-15

Skott totalt: 39-33

Publik: 134

Domare: Nazif Vitlja

NIK:s lag: Viktor Björk (Alexander Johansson) – Andreas Andersson, Markus Pettersson, Johan Dånge, David Andersson, Kevin Carlsson – Mattias Claar, Jesper Hoffman, Niklas Persson, Albert Bolush, Axel Thulin – Linus Bjelke, Kim Carlsson, Johan Ekman, Christian Edoff, Ludvig Johansson – Henrik Persson

UT-märkta

3 Kim Carlsson

2 Linus Bjelke

1 Ludvig Johansson

UT-delade av Stephen Higgins

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.