Nittorp föll i premiären

I drygt två perioder var Nittorp med i matchen. Men det blev ändå en klar förlust mot Tingsryd.
Nyheter • Publicerad 15 september 2013
Joakim Moritz ser förvånad ut. Sex puckar fick han släppa förbi sig i premiären, fyra av dem i sista perioden.Foto: Leif Fjellström
Johan Dånge, Nittoprs ende målskytt i premiären.
Johan Dånge, Nittoprs ende målskytt i premiären.Foto: Leif Fjellström

Nittorp fick i sin säsongspremiär möta Tingsryd, ett lag som är förhandstippat att framåt vårkanten vara ett av dem som skall göra upp om en plats i nästa års hockeyallsvenska. Smålänningarna har dessutom redan en match i benen, eftersom Nittorp fick stå över den första serieomgången.

Kanske att det var den skillnaden som gjorde att gästerna kopplade ett mastigt grepp om spel och händelser direkt efter första nedsläpp. I kombination med att hemmaspelarna åkte ut i parti och minut för diverse förseelser så blev det mesta av spelet förlagt i Nittorps försvarszon. Men det krävdes spel fem mot tre för att nollan skulle spräckas.

Hemmalaget fick dock till en kvittering minuterna senare och även om det inte visade matchbilden så var det en stämningshöjare för matchen.

Ny Tingsryd–ledning i andra perioden blev även den kvitterad och sedan stod det och vägde. Hemmalaget hade en puck som rullade förbi målet men det hjälpte inte - gästerna tog på nytt ledningen. När sedan 2–4 kom så slog det tvärstopp för hemmaspelet och två misstag från trötta hjärnor gav till slut förlust med 2–6.

– Det tog för mycket på krafterna att spela i så många numerära underlägen. Men det som avgjorde var att vi fick så många utvisningar mot oss på grund av den nya bedömningen. Det värsta är att vi upplevde att domaren tog utvisningarna för att det small och inte på grund av några ojustheter, säger en besviken Mats Claesson, tränare i Nittorp.

– Med utvisningarna emot oss så kunde vi heller inte kontra och det hade vi behövt kunna göra. Båda våra mål kom efter kontringar när vi var fulltaliga.

Tingsryd lät pucken gå snabbt och precist i sina anfall men Nittorp höll ihop defensiven mycket bra och de flesta skotten kom från lägen där Joakim Moritz hade bra koll på pucken. Det var en klar skillnad mellan lagen i puckbehandling och farten på skridskorna men det hade kanske räckt med en liten sväng på rullpucken för att det skulle blivit en helt annan matchbild.

Hör Nittorps premiärskytt Johan Dånge nedan.

Nittorp – Tingsryd 2–6 (1–1, 1–1, 0–4)

FÖRSTA PERIODEN

Mål: 0-1 (11:01) Niklas Johansson (Markus Persson, Pontus Netterberg)pp 2, 1-1 (14:17) Johan Dånge (Kevin Carlsson).

Utvisningar: NIK 6x2, TAIF 3x2.

Skott: 8-18.

ANDRA PERIODEN

Mål: 1-2 (07:06) Jarkko Oikarinen (Robin Olsson, Dave Lindarv) pp2, 2-2 (13:24) Johan Dånge.

Utvisningar: NIK 5x2, TAIF 1x2.

Skott: 12–13.

TREDJE PERIODEN

Mål: 2-3 (04:02) Pontus Netterberg (Filip Owesson), 2-4 (07:30) Oscar Holst (Hannes Johansson, Jacob Nilsson), 2-5 (09:41) Jens Holmström (Niklas Johansson) bp1, 2-6 (12:41 )Markus Persson.

Utvisningar: NIK 1x2, 1x20, TAIF 4x2.

Skott: 7–13.

Skott totalt: 27–44.

Domare: Christian Ewertzon, Brämhult.

Publik: 562.

NIK:s lag: Joakim Moritz (Anton Wallenberg) – Anton Högberg, Simon Johansson, Kevin Carlsson, Mattias Remstam, Johan Dånge – Niko Kluuskeri, Simon Stroud Johansson, Anders Söderström, Toni Kluuskeri, Erik Lagerblad – Martin Jörgensen, Jesper Hoffman, Viktor Nilsson, David Andersson, Christian Edoff – Andreas Andersson, Christoffer Ferm, Niklas Persson.