Nittorp föll i hemmapremiär

En onödig hörna och svårigheter att sedan rensa undan gav Nittorp förlust i hemmapremiären.
Nyheter • Publicerad 3 maj 2010

Det blev förlust med 0–1 när Nittorp tog emot Friscopojkarna i säsongspremiären hemma på Åsavallen.

– Vi drog på oss en hörna lite onödigt och sedan kunde vi inte få bort bollen, utan en Friscospelare kunde pricka in 1–0 vid stolpen, säger NIK–tränaren Anders Axengren.

Annars var det Nittorp som inledde bäst och hade det mesta av spelet fram till mitten av andra halvlek. Spelövertaget före paus gav dock inget resultat och inte heller lyckades hemmalaget spräcka nollan när anstormningen fortsatte efter paus.

– Sedan dog det av och Frisco började pressa oss högre upp. Det gav några chanser som nog var lite vassare än de vi skapat, säger Anders Axengren.

Efter baklängesmålet satsade Nittorp allt framåt men utan resultat.

– En jämn match mellan två bra lag. Synd bara att det var vi som drog det kortaste strået.

Nittorp–Friscopojkarna 0–1 (0–0)

Mål: 0–1 (77) Cecilia Jonsson.

NIK:s lag: Malin Järsenholt–Charmaine Kindgren, Erika Thid, Anna–Karin Kindberg, Josefine Axengren–Elin Hållander, Lisette Axengren, Sara Holmberg, Maria Karlsson–Sara Jansson, Malin Hallqvist.

Avbytare: Emelie Josefsson, Anna–Karin Claesson, Lisa Pettersson, Ingela Lundgren, Annie Pettersson.