Annons
Nyheter

Nittorp föll i förlängning

Nittorp får fortsätta kämpa för säsongens första seger på hemmaplan. I derbyt mot Borås HC förlorade Nittorp i förlängning. Att laget tog sin första poäng sedan 2:e oktober gladde inte särkilt mycket
Nyheter • Publicerad 7 november 2013

Drygt en och en halv minut hade spelats av förlängningen när BHC-spelaren Jesper Ekroth trampade på längs högerkanten och åkte förbi sin Nittorpförsvarare och sedan fortsatte in framför Joakim Moritz i Nittorpkassen och tryckte in segermålet.

– Det känns tungt eftersom jag tycker vi är det bättre, laget säger NIK-spelaren Jesper Öhrvall efter matchen.

Annons

Nittorp fick med sig ett poäng men den pinnen glädjer inte Öhrvall särskilt mycket. Inte heller NIK-tränaren Mats Claesson drar på smilbanden efter första poängen sedan segern över just BHC i Borås den andre oktober.

Mats och Jesper är entydiga i sin analys. Minst två poäng skulle ha gått till Nittorp, helst hade de förstås sett en seger under ordinarie matchtid.

– Jag tycker inte att vi har flyt med våra avslut, säger Jesper Öhrvall.

Öhrvall och hans lagkamrater fick iväg 50 skott på BHC-målvakten men många av puckarna hade målvakten bra uppsikt över och de kom, i för honom, tacksamma lägen.

En gång hittad i varje fall Nittorp en lucka bakom Fredrik Bergman i målet. Det var Jesper Öhrvall som från nära håll i powerplay slog in ledningsmålet efter drygt fem minuters spel. I momentet före hade Toni Kluuskeri satt ett hårt slagskott som Bergman tvingades släppa retur på.

Nittorp satte upp högsta fart från start i matchen. I tredje minuten hade forwarden Oskar Pettersson ett skott i stolpen. När hemmaspelarna sedan fick spela med en man mer på isen ökade NIK:s övertag än mer.

Nittorp fortsatte trampa på även efter ledningsmålet och hade ytterligare två puckar i målramen under perioden. Det var Oskar Pettersson, igen, och Anders Söderström som så när hade ökat på Nittorps ledning.

Kvällens läckraste dragning bjöd sedan målskytten Jesper Öhrvall när han i ett en mot en-läge i slutet av inledningsakten trollade med klubban och pucken och fullständigt lurade bort sin motståndare. Det efterföljande skottet var tyvärr inte lika vasst som finten. Dragningen är en patenterad Öhrvallare.

– Jag har gjort under alla de tre matcher som jag har spelat för Nittorp, säger HV71-lånet.

I går var första gången som hemmapubliken, 718 personer på läktaren, fick se dragningen eftersom Öhrvall hittills bara lirat bortamatcher för Nittorp.

Annons

– Jag lägger bak pucken och motståndaren tror då att jag ska skjuta och stöter ofta mot pucken. Istället för skott drar jag pucken mellan benen på mig själv, säger Jesper.

Efter den tempofyllda inledningsperioden kom Nittorp inte alls upp i samma nivå under mittperioden och det berodde inte bara på att de fick spela mer i numerärt underläge än Borås.

– Det ser ut som vi har lite ångest och inte vågar spela ut när vi är i ledning, säger Mats.

Ledningen försvann när drygt två minuter återstod av perioden då Patrik Ström slog in 1–1.

I matchens sista akt återtog Nittorp initiativet och hade en del fina målchanser i främst uppställt powerplay-spel. Men även BHC visade prov på effektivt anfallsspel och testade Joakim Moritz i NIK-målet. I mitten av perioden hade den lilla Borås-klacken bakom NIK-målet så smått räknat in 2–1-ledningen när Moritz trots allt blockerade pucken med ett benskydd.

Genom förlusten tappade Nittorp i botten av tabellen mot BHC och ligger nu fem poäng efter Boråslaget.

Carina Carlzon

Nittorp – Borås HC 1–2 (1–0,0–1,0–0,0–1)

Första perioden

Mål: 1–0 (5,42) Jesper Öhrvall ass. Toni Kluuskeri och Kevin Carlsson.

Skott: 17-7

Utvisningar: NIK:2x2, BHC:3x2

Andra perioden

Mål: 1–1 (17,30) Patrik Ström ass. Leo Engman och Anton Wingqvist.

Förlängning

Mål: 1–2 (1,38) Jesper Ekroth ass. Jonathan Prim.

Skott: 0-2

Skott totalt: 50-32

Domare: Richard Magnusson

Publik: 718

NIK:s lag: Joakim Moritz (Anton Wallenberg) - Simon Stroud Johansson, Niko Kluuskeri, Otto Larsson, Toni Kluuskeri, Kevin Carlsson - Simon Johansson, Andreas Andersson, Erik Lagerblad, Oskar Pettersson, Anders Söderström - Lucas Esbjörs Anton Högberg, Johan Dånge, David Andersson, Niklas Persson.

Övriga: Martin Jörgensen, Viktor Nilsson, Jesper Öhrvall

UT-märkta

Jesper Öhrvall

Niko Kluuskeri

Joakim Moritz

UT-delade av Carina Carlzon

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.