Annons
Nyheter

Nittorp fick inget grepp om Alingsås

Mängder med chanser resulterade i endast ett mål för Nittorp. Laget inkasserade därmed sin andra förlust när Alingsås kom på besök.
Nyheter • Publicerad 15 oktober 2011

Nittorp har ännu inte lyckats vinna på hemmais. Laget förlorade slaget mot Alingsås med 1-3. Och det var frustrerade spelare som steg av isen. Anledningen till det var att laget hade skapat mängder med heta chanser i matchen. Chanser som bara resulterade i ett mål.

– Man måste ha lite tålamod. Vi bygger något nytt här i Nittorp. Arbetsinsatsen i dag går inte att klaga på. Pucken studsar inte vår väg bara. Det är lätt att det knyter sig och spelarna är frustrerade för att de vill så mycket, säger tränaren Anders Karlsson.

Annons

Men det fanns en period som Karlsson var missnöjd med. Och det kan man förstå. Nittorp började nämligen matchen tamt. I första perioden var det ingen frejdig hockey som bjöds. Istället var det mycket slarv. Motståndarna spelade enkelt och fick öppen gata i NIK:s försvarszon.

– Vi åker och sover i första, konstaterar Karlsson.

För att väcka spelarna lite stuvade tränaren om i laget. Det gav resultat. För i andra perioden var det nästan bara ett lag på isen. Nittorp skapade chanser gång på gång. Laget fick även en straff. Den tog Kristian Luukkonen. Luukkonen hade dålig fart under skridskorna och läget förvaltades inte. Perioden slutade mållös trots att hemmalaget hade 16 skott på mål. Men NIK skulle få hål på Alingsås. Carl-Rickard Blom spräckte nollan när han reducerade till 1-3, drygt nio minuter in i tredje perioden.

– Jag stod inte och siktade direkt. Det var en riktig fladderpuck, säger Blom som gjorde sitt första mål i NIK-dressen.

Blom fick ytterligare ett läge. Det kom i slutet av kampen när NIK spelade i numerärt överläge. Han missade då helt öppet mål.

– Jag trodde att den var inne, att den tog i innerribban, så jag signalerade för mål. Det borde ha varit mål.

NIK kom inte närmre än så.

– I första hemmamatchen kan jag köpa att vi hade hyfsat stor press på oss men i dag kan man inte skylla på det. Det är jävligt tråkigt att vi förlorar igen. Det lossnade inte riktigt, säger Blom vars NIK får vänta på första hemmavinsten.

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons