Nittorp bra vid uddamålsförlust

Trots en av de bättre insatserna för säsongen så blev det återigen förlust för Nittorp.
– Vi måste bli bättre i numerära överlägen, säger Mats Claesson.
Nyheter • Publicerad 10 oktober 2013
Mörrums målvakt plockade allt i Nittorps ishall.
Mörrums målvakt plockade allt i Nittorps ishall.Foto: Leif Fjellström

Nittorp fick vidkännas en ny förlust när Mörrum IK var på besök i ishallen. 0–1 till blekingelaget är ett resultat som både är rättvisande men ändå inte.

– Jag tycker vi gör en riktigt strong insats i dag och spelar som ett lag – inte var och en för sig, säger tränaren Mats Claesson.

– Samtidigt så måste jag ju vara ärlig och säga att vi förlorar på eget grepp eftersom vi inte, trots bra spel, förmår sätta ett enda mål på några av våra numerära överlägen.

Det är exakt så som Mats Claesson beskriver det – Nittorp spelade stundtals nästan ut sina duktiga motståndare men fick inte till det i det avgörande momentet. Speciellt märkbart i spel fem mot fyra.

Gästerna inledde starkt och det hängde nästan ett mål i luften, då man drog på sig en utvisning halvvägs in i första perioden. Det innebar en svängning i matchbilden för under de två minuterna var pucken till största delen inte längre än fem meter från Mörrums–målet. Dock utan att hamna i nätet. Samma sak vid nästa powerplay för NIK – bastant grepp om spelet men inget mål, trots att pucken gick genom målgården vid ett par tillfällen.

Hemmalaget spelade lika optimistiskt i andra perioden och därför kom det lite som en kalldusch när Mörrums Jens Svensson på något vis kunde tråckla in pucken köksvägen, bakom i övrigt utmärkte Joakim Moritz.

Tredje perioden inledde Nittorp med ett par riktigt katastrofala byten men tog efterhand över spelet igen.

– Då trodde jag att vi skulle kunna klara av det här och vända på matchen, säger Mats Claesson.

Men icke. Pucken gick inte exakt som det var tänkt och nätrasslet uteblev. Men visst var det nära när Erik Lagerblad satte en stänkare klockrent i stolpen.

– Vi lägger för lite skott på mål. Pucken måste in framför kassen mycket snabbare och oftare än vad den gjorde i dag. Jag tycker vi förlorade matchen på vårt spel i numerärt överläge – där hände det för lite, säger Mats Claesson.

– Men helt klart så är vi på rätt väg och det gäller att killarna har tålamod och inte börjar misströsta när det blir förlust trots bra spel.

Nittorp spelade med fem backar på grund av skador och sjukdomar. Bland annat så är Jesper Hoffman borta i minst en månad på grund av sina hjärtproblem han fick känning av under matchen mot Kristianstad i söndags.

– Jag får inte träna eller anstränga mig på en månad och sedan får vi se vad det blir, säger Jesper Hoffman.

Hör Mats Claessons analys av Nittorp - Mörrum i webb-tv-inslaget nedan.

Nittorp – Mörrum 0–1 (0–0, 0–1, 0–0)