Nittorp avgjorde med sekunder kvar

Nittorp tappade en tvåmålsledning i sista perioden - men repade mod och tog extrapoängen på övertid.
Nyheter • Publicerad 14 januari 2015

Nittorp tog emot tabelljumbon Göteborgs IK på hemmais under onsdagskvällen och 195 åskådare i ishallen fick se en öppen och svängig förstaperiod.

Efter att Göteborg tagit ledningen vände Nittorp till ledning genom mål av Markus Petterson och Axel Thulin. Därefter såg Filip Stekovic hos gästerna med två raka mål till att periodsiffrorna skrevs till 2-3.

Med hjälp av två utvisningar för bortaspelare kunde Nittorp vända på steken igen efter vilan. Veteranen Mattias Remstam kvitterade innan Mattias Pettersson gjorde 4-3 14.19 in i perioden. När Niklas Persson sedan satte 5-3 såg det bra ut för Nittorp.

Filip Stekovic hade inte sagt sitt. Efter bara tio sekunder i tredje perioden gjorde han sitt tredje mål för kvällen och Göteborg tilläts också kvittera efter knappa nio minuter.

Nittorp kunde inte utnyttja två lägen med en man mer mot slutet av matchen. Även förlängningen såg ut att bli mållös men med 40 sekunder kvar avgjorde en av Nittorps bästa spelare för dagen, Jesper Hoffman.

Nittorp knappade in en poäng på UIF och är nu tre poäng bakom rivalen i tabellen.

FÖRSTA PERIODEN

Mål: 0-1 Jonathan Svensson (Karl Trogens, Jens Karlsson), 1-1 (9.26) Markus Pettersson (Axel Thulin, Ludvig Johansson), 2-1 (9.47) Axel Thulin (Mattias Remstam), 2-2 (10.17) Filip Stekovic (Marcus Idoff, Dennis Ors), 2-3 (19.35) Filip Stekovic (Marcus Idoff, Dennis Ors).

ANDRA PERIODEN

Mål: 3-3 (3.16) Mattias Remstam (Linus Bjelke, Axel Thulin), 4-3 (14.19) Mattias Pettersson (Linus Bjelke), 5-3 (15.25) Niklas Persson (Kevin Carlsson, Johan Dånge).

TREDJE PERIODEN

Mål: 5-4 (0.10) Filip Stekovic (Marcus Idoff, Dennis Ors), 5-5 (8.41) Martin Holmberg (John Sandholm, David Odén).