Annons
Nyheter

Nilsson och Torstensson till Nittorp

Två UIFK-spelare går till Nittorp den kommande säsongen. Det är Johanna Nilsson och Louise Thorstensson som vill testa på spel i division ett.
UIFK jagar en tränare som tillsammans med Crister Kaljo ska leda damlaget.
Nyheter • Publicerad 14 oktober 2014

– Det ska bli intressant att prova på spel i en högre division, säger Johanna Nilsson som blev Årets talang 2013 i UT-maningen.

Mittfältaren förtydligar att allt inte är hundraprocentigt klart vad gäller signering av kontrakt men i princip är det bestämt att både Johanna Nilsson och Louise Thorstensson väljer Nittorp.

Annons

UIFK-tränaren Crister Kaljo lyckönskar de båda spelarna och gratulerar Nittorp som får två duktiga fotbollsspelare till sitt lag.

För drygt ett år sedan var det mer upprörda känslor i UIFK-lägret när Nilsson provspelade med Kindslaget. Då skrev IFK-tränaren Dan Mårtensson ett starkt kritiskt inlägg på facebook när han fick reda på att Nilsson skulle testträna med Nittorp.

De tongångarna är borta i dag och Kaljo förstår att det är mer inspirerande för Johanna Nilsson och Louise Thorstensson att spela i division ett istället för i trean som UIFK har åkt ned till. Johanna Nilsson var med sina fem mål näst bästa målgörare i Ulricehamn den här säsongen, bäst var Julia Pettersson som gjorde sex mål.

Nittorps tränare Tony Kola slutar efter endast ett år med laget och föreningen har muntligen kommit överrens med två personer som ska leda laget kommande säsong.

– Vi pratar med en tredje person under veckan och jag hoppas vi kan presentera en tränarlösning inom det snaraste, säger Anna Nilsson i Nittorps IK.

Även i UIFK jobbas det med att få ihop en tränarstab.

Crister Kaljo är klar för fortsättning men vem som ska finnas bredvid honom är oklart. Dan Mårtensson försvinner från laget och ska ihop med Henrik Nordlund och Magnus Udd leda en U-trupp där majoriteten av spelarna är födda –00.

– Jag vet inte i dagsläget vilka spelare som är kvar i damlaget nästa säsong. Jag vet att Timmele rycker i en del spelare, säger Crister Kaljo.

Säkert är att förutom Johanna Nilsson och Louise Thorstensson slutar Lisa Gotting, studier.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons