Annons
Nyheter

Nilsson femma efter två etapper

OK Tranans Anton Nilsson ligger femma efter de två inledande etapperna i klassen H16. Ett resultat som har gjort att målsättningen ändrats.
Nyheter • Publicerad 26 juli 2011
Anton Nilsson var mer än nöjd över insatserna under de två första dagarna.
Anton Nilsson var mer än nöjd över insatserna under de två första dagarna.Foto: Magnus Grahn

Anton Nilssons första två etapper i O-ringen visar tydliga tecken på fin form. Efter två etapper ligger han på en femteplats och målsättningen har därmed ändrats.

– Innan ville jag komma bland de 15 bästa men nu satsar jag på topp tio istället, säger Anton.

Annons

16-åringen som tävlar för OK Tranan har förberett sig på allra bästa sätt för att toppa formen till O-ringen. Intervaller har körts, kartor har studerats och Anton har gjort allt för att komma in i terrängen. Något som bevisligen har gett resultat. Men hur såg det egentligen ut på etapp ett?

– Det var en lite klurig början där jag tog det ganska lugnt. Sen gjorde jag en tvåminutersbom, säger Anton.

Bommen kom på den femte kontrollen och då blev det lite nervigt ett tag för Antons del.

– Många stod i närheten och såg när jag bommade. Då fick jag lite panik men samtidigt tog jag tag i det snabbt igen, även om jag blev lite stressad.

Anton tog verkligen tag i det hela igen och väl i mål noterades han för tiden 34,35 vilket räckte till en tiondeplats. Det skulle gå ännu bättre för hans del under etapp två. Där hamnade han på en tredjeplats.

– Jag tyckte inte alls att det gick lika bra då men sen var jag ändå trea. Jag gjorde några småbommar på banan som var likadan som första dagen. I början var den plottrig, svår med många höjder. Och på slutet var det bara löpning.

Årets inledning av O-ringen är över förväntan tycker Anton. Nu ska han fortsätta samma taktik och se hur långt det räcker.

– Imorgon (läs i dag) är det vilodag och då gäller det att hämta igen sig lite inför tredje etappen. Jag ser verkligen fram emot fortsättningen nu när det har gått så bra.

– H16 är en tajt klass där många kan hamna högst upp.

Ja, mycket tyder på att Anton kan komma att rada upp fler fina resultat under veckan. Jakten på topp tio fortsätter.

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons