Annons

NIK-seger i toppmötet – ”Måste få bort ur huvudet att allt är klart”

För knappt en månad sedan förlorade Nittorp stort på bortaplan mot Lidköping. På hemmais på tisdagskvällen var NIK det klart bättre laget och vann med 6–2.
Nittorp • Publicerad 13 november 2018 • Uppdaterad 14 november 2018
Mats Claesson, tränare i Nittorp.
Mats Claesson, tränare i Nittorp.Foto: Pernilla Rudenwall

Nittorp fick en smakstart mot serieledaren när Tim Wretmo slog in 1–0 efter drygt en minuts spel.

– Sedan kontrade Lidköping in två mål. Ett av målen var kanske en mindre målvaktsmiss av Maksymilian i kassen men vi stressade inte upp oss trots att Lidköping tog ledningen. Det var som att mina spelare var trygga med vårt spel och såg att det mest var tillfälligheter som gjorde att Lidköping ledde, säger Mats Claesson, tränare i Nittorp.

Annons

2–2-kvitteringen daskade Petter Johansson in i powerplay och 3–2-målet kom mindre än två minuter efteråt av Fredrik Johansson.

Nittorp fortsatte att trumma på i inledningen av mittperioden och när Viktor Axelsson utökat ledningen till 4–2 tog gästerna timeout för att försöka komma in i matchen. De lyckades nästan.

– Vi var under press när vi spelade fyra mot fem, men till slut redde vi ut det och när Petter Johansson gjorde 5–2 mattades Lidköpings press av.

Sista 20 minuterna fanns inte matchnerven och perioden spelades mest av från båda lagens sida.

De två tidigare mötena mellan lagen har slutat med först 7–0-seger för Nittorp och senast 5–0-seger för Lidköping.

– De två resultaten är inte en rättvis bild av matcherna. Först var vi extremt effektiva hemma och därefter hade Lidköping motsvarande utdelning på sin hemmaplan.

Med tre matcher kvar har Nittorp sju poängs marginal ner till strecket.

Känner du dig trygg med att det blir spel i alltrean efter jul?

– Säker kan man aldrig vara innan matcherna är spelade. Vi måste göra jobbet och få bort ur huvudet att allt är klart.

Noterbart är att tredjekedjan, Petter Johansson, Viktor Axelsson och Jonas Nilsson, stod för fyra fullträffar i matchen.

Annons

– Det är bra men jag tycker hela laget kämpar och gör en stark insats, säger Mats Claesson.

Carina Carlzon/UT
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons