NIK-förlust i omstarten

Nittorp hade förstärkt sitt lag inför starten av vårserien. Mattias Remstam och Mattias Pettersson återfanns i laget men de två kunde inte hindra Nittorp från att förlora mot Kållered.
Nyheter • Publicerad 7 januari 2015

Nittorp gjorde ett mål i matchen mot Kållered och de nygamla spelarna Mattias Remstam och Mattias Pettersson var båda involverade i fullträffen.

Mattias Pettersson gjorde 1–1-målet genom ett direktskott från slottet när det återstod knappt 20 sekunder av första perioden. Rutinerade Mattias Remstam assisterade, tillsammans med Mattias Claar, till målet.

Säkerligen kändes kassen extra skön för Mattias Pettersson som värvats till Nittorp tack vare sin målkänsla.

Han producerad 38 mål senaste säsongen som han spelade i Nittorp, 2008/09, och fixade 26 mål för HC Dalen förra säsongen.

Dessutom var Pettersson utvisad efter en hakning när Kållered tog ledningen i matchen.

Den snabba repliken från Mattias Pettersson blev dock enda poänget från hans klubba i debutmatchen.

– Både Pettersson och Remstam var jättebra, det känns skönt att ha fått in dem i laget, säger Stephen Higgins, tränare i Nittorp.

Efter en mållös mittperiod ryckte Kållered ifrån i målprotokollet i sista akten.

– Slarv från vår sida ligger bakom Kållereds andra mål i matchen. Vi har pucken under kontroll när vi tappar den till en motståndare som gör 2–1, säger Higgins.

Det var Nittorp som skapade flest farligheter under sista 20 minuterna, enligt Higgins, men i likhet med tidigare matcher under säsongen var laget ineffektivt framför mål.

Skottstatiken vann Nittorp med tolv skott mot sex i tredje perioden men det var Kållered som tog tre poäng efter ytterligare två mål, det sista i tom kasse, på Nittorp.

Kållered–Nittorp 4–1 (1-1,0–0,3–0)

Första perioden

Mål:1–0 (16,11) Sebastian Jonsson ass. Jack Sundkvist och Rasmus Fälth, 1–1 (19,41) Mattias Pettersson ass. Mattias Remstam och Mattias Claar.

Tredje perioden

Mål:2–1 (1,58) Calle Landgren ass. Rasmus Fälth, 3–1 (12,44) Felix Andersson ass. Oskar Räihä, 4–1 (18,52) Calle Landgren ass. Philip Carlsson och Eddie Sundkvist.