Motala gjorde sju på UIF

Med förstemålvakten skadad fick Jonathan Grennard kliva in mellan UIF:s stolpar. Det blev ingen kul kväll för 18-åringen.
Nyheter • Publicerad 19 januari 2012
Jonathan Grennard hade en tuff kväll i UIF:s mål och tvingades släppa sju puckar förbi sig.Foto: Carina Carlzon

– En pissmatch, är Jonathan Grennard kommentar efter förlusten mot Motala igår.

Han tvingades släppa sju puckar förbi sig i sin andra match för UIF den här säsongen. Tidigt i höstas stod han mot Bäcken borta, därefter har det blivit några uppdrag i J20-laget, det fanns en del nervositet i hans kropp inför Motalamatchen.

Det var ett slagskott från Sebastian Hellman på tisdagens träning som gjorde målvakten Patrick Bilan indisponibel för matchspel. Med stor kraft tog pucken olyckligt på målvaktshjälmen och orsakade två rejäla jack på höger ögonbryn.

– Det gjorde oerhört ont och blodet strömmade, säger Patrick Bilan.

På vårdcentralen i Borås tejpades skadan och Bilan fick order om vila i fem-sex dagar.

Från läktaren fick Patrick Bilan se sin ersättare släppa första pucken förbi sig redan efter 35 sekunder.

– Jag trodde jag täckte den ytan vid stolpen men så var det inte, säger Jonathan.

Motala hann göra ett mål till före UIF vakande till under periodens sista halva. 1–2 kom från Patrik Andersson som lirkade sig förbi tre motståndare och petade pucken mellan benen på gästernas målvakt.

Det var också Patrik Andersson som tände ett lite hopp hos UIF-skutan med sitt 3–6-mål i inledningen av den sista perioden. På ett backskott från Mikael Svensk tvingades målvakten släppa en retur som Patrik slog i mål. Inom loppet av en minut reducerade UIF ytterligare en gång. Det var Linus Drott som nästan sköt pucken i krysset, 4-6, och med mer än femton minuter kvar av matchen kändes det som UIF skulle kunna vända på matchen. Hasse Hansson toppade laget och farten ökade betydligt. Mikael Svensk kom till avslut liksom Rickard Thorstenson och Ulricehamn hade en puck i stolpen. Det hjälpte inte. I nionde minuten säkrade Motala segern genom mål direkt efter en tekning.

– Jag var skymd och såg ingenting. Skottet var inte hårt men när man inte ser pucken är det omöjligt att ta den, säger Jonathan Grennard.

I och med gårdagens förlust gick Nittorp förbi Ulricehamn i tabellen.

Forwarden Sebastian Hellman saknades i UIF även i den här matchen. Borta från isen var även Robin Melltoft som är skadad.