Annons
Nyheter

Mitt Vancouver

Nyheter • Publicerad 13 februari 2010

”Jag kom hit till Vancouver i början av november, och då kunde man inte se så många tecken på att OS var på väg. Men under dagarna och veckorna som gått så har det har kommit upp mer och mer OS-flaggor, OS-affischer, OS-reklam på tv, OS-souvenirer i affärer, OS-bilar. OS-byn har växt fram, så nu är det svårt att gå någonstans i stan utan att se OS-ringarna och de blåa och gröna OS-färgerna.?? Tidigare har jag hört en hel del klagomål på hur jobbigt det kommer vara att ta sig fram, med alla vägar som stängs och alla turister som kommer, men nu så verkar de flesta vara väldigt entusiastiska.?

Jag tror att en sak som vunnit över många på den positiva sidan är alla gratis-evenemang som kommer att pågå under OS-veckorna. Det kommer vara flera konserter, konstutställningar och diverse annat som är helt gratis.??

Annons

När jag skriver detta så är det bara några dagar kvar tills invigningen, och stan börjar fyllas med turister och idrottare.Överallt ser man funktionärer som har de officiella ljusblåa OS-jackorna på sig, ?Jag själv är anställd som funktionär i media-centret, och jag kommer inte ihåg exakta antalet men vet att det är över 5000 funktionärer anställda, plus många frivilliga arbetare som gör det gratis för att få vara delaktiga i spelen.??

Inomhussporterna kommer att hållas i arenor i Vancouver och Richmond (förort till Vancouver). De flesta utomhussporterna att hållas i Whistler/Blackcomb som ligger ca 1-2 timmar bort och rankas som en av de bästa skidorterna i världen.? Freestylegrenarna för snowboard och skidor kommer att hållas på det lokala berget Cypress. Det har varit mycket snack i nyheterna om det kommer finnas tillräckligt med snö på Cypress, då det hittills har varit en väldigt mild vinter. De hämtar in snö från närliggande orter med helikoptrar och använder flytande kväve för att se till att snön ligger kvar.

Idrottarna får träna uppe i Whistler för att spara på snön i Cypress. Så förhoppningsvis så kommer det inte bli några problem.?Vancouver är trots allt den varmaste staden som vinter-OS någonsin hållits spel i och man kan se många turister som inte var medvetna om detta, som har klätt sig för -20 medan temperaturen just nu ligger mellan +4 till +10.? Vill man ha mer snö och vinter-OS känsla så tar det inte lång tid att ta sig upp till Whistler där det definitivt inte är några problem med snö.??

Förhoppningsvis blir det ett lyckat OS och några blågula medaljer.? Jag vet, om inte annat, att jag kommer göra mitt absolut bästa för att överrösta kanadensarna när det är hockeydags.”

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons