Annons
Nyheter

Minuten cup med stora mål

För att göra Minuten cup mer publikvänlig har arrangörerna beslutat att mål större än ordinarie handbollsmål ska användas.
Nyheter • Publicerad 5 januari 2010

När Minuten cup sparkar igång i morgon är det stora mål, cupgeneralen Bengt-Olof Foss uppskattar målbredden till fem meter, som gäller.

– Vi har fått önskemål från ledare och spelare om större mål eftersom det då inte skulle löna sig att ställa upp en köttmur framför målet och bara inrikta sig på kontringar, säger Bengt-Olof Foss.

Annons

Fler mål i matcherna är vad arrangörerna önskar sig och de har också fått uppfattningen att det är vad publiken vill ha.

– Vi prövar i år och så får vi se vad som händer framöver, säger Bengt-Olof Foss.

Enligt futsalreglerna ska handbollsmål användas. Det ska vara tre meter bredd på målet och två meter från ribbans nederkant till golvet.

Västergötlands fotbollförbund har lämnat en valfrihet hos cuparrangörer när det gäller modifiering av ett antal futsalregler.

? Stora eller små mål kan användas.

? Speltid kan vara rullande eller effektiv.

? Antalet avbytare är fritt.

? Time out kan tas bort.

– Vi har gjort den här anpassningen av futsalreglerna för att det blev smidigare, säger Mats Karlén på Västergötlands fotbollförbund.

Av kommunens elva herrlag har tio stycken anmält sig till Minuten cup.

Annons

Titelförsvarare är Gällstad som besegrade Tvärred/Vegby med 1–0 i finalen förra året.

Grupp A

Tvärred/Vegby

Gällstad

Marbäck

Timmele

Redväg

Grupp B

Södra Ving

Hössna

UIFK

Hällstad

Åsarp/Trädet

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons