Annons
Nyheter

"Mille" tillbaka hos Nittorp

Efter ett uppehåll kommer Hans "Mille" Jönsson tillbaka till ishockeyn. Och till Nittorp.
Nyheter • Publicerad 7 april 2010
Foto: Arkiv

Det blir två kända ansikten som tar hand om träningarna i Nittorp den kommande säsongen. Fast ett är ändå nytt för säsongen.

– Reine Söderlind fortsätter som tränare och han delar jobbet med Hans "Mille" Jönsson, som var hos oss tre säsongen i början på 2000–talet, säger Stefan Nilsson från hockeygruppen.

Annons

– Vi hörde oss för redan i höstas när det strulade till sig på tränarsidan men det stämde dåligt med hans jobb då. När säsongen var över så ringde vi igen och nu tackade han ja.

Varför blev det Mille Jönsson?

– Han vet redan mycket om Nittorp och hur vi arbetar. Det kommer spelare underifrån och som vill försöka ta en plats i laget och då är det bra med en tränare som kan föreningen, säger Stefan Nilsson.

Varför blev det Nittorp?

– Jag har varit borta från hockeyn i tre år och tyckte det verkade kul att börja igen när Nittorp ringde, säger Mille Jönsson.

Du tror inte du är ringrostig?

– Nej. Även om jag inte tränat något lag på tre säsonger så har jag följt hockeyn ganska mycket och sett många matcher. Så jag tror nog att jag skall vara ganska uppdaterad när vi drar igång igen.

Vad har du sysslat med sedan du senast var i Nittorp?

– Jag skulle tagit ett sabbatsår efter säsongen 02/03. Men så stod Dalen utan juniortränare på hösten och då ryckte jag in där. Efter den säsongen så ville HV 71 att jag skulle vara tränare för J18–laget och det var jag i två år. Men sedan fick jag sabbatsår så blev tre eftersom jag har haft fullt upp med jobbet.

I nästa vecka skriver Nittorp kontrakt med sina två tränare för den kommande säsongen och då är det också upptaktsmöte med spelarna, där riktlinjerna för sommarträningen läggs upp.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons