Annons
Nyheter

Mikael avgjorde derbyt

Det var inget snack om saken – Tvärred/Vegby var klart bäst. Och allra bäst på Granvalla var Mikael Andersson.
Nyheter • Publicerad 7 juni 2011
Krigarens ansikte. Mikael Andersson blev stor derbyhjälte genom sina två mål.
Krigarens ansikte. Mikael Andersson blev stor derbyhjälte genom sina två mål.Foto: Leif Fjellström

Tvärred/Vegby har haft en minst sagt motig säsongsupptakt med endast två segrar på de åtta matcher som spelats. Lägg till att det var en mycket tung höst förra säsongen och man förstår Mikael Anderssons glädje efter 2–0–segern över Hössna.

– Det känns så jäkla skönt att det finns inte. Så gott att gå ut med ett gäng som tror på sig själva, säger Mikael.

Annons

Ni har inte haft det rätta självförtroendet tidigare?

– Vi har inte vågat riktigt efter den här starten i år men nu kändes det som att alla ville vinna i dag. Spelmässigt har vi hängt med riktigt bra i matcherna tidigare men inte fått utdelning. Därför var det hur skönt som helst att få vinna i dag.

Hössna fick ha mycket boll på mitten men när man kom till motståndarnas straffområde så tog det stopp. Fembackslinjen i T/V stod alltid i vägen och såg till att det aldrig osade riktigt hett framför Alexander Hultén i målet. I stället så var det T/V:s snabba omställningar som skapade chanser i matchen och som lade grunden till segern. Fast det första målet var efter ett felpass i Hössnas backlinje. Men Mikaels andra mål var ett skolexempel på hur en anfallare utnyttjar sin fartöverlägsenhet contra försvararen när det kommer en långboll.

Förutom sina två mål så brände Mikael minst lika måmnga solklara chanser och sprang offside när han och Christian Sjögren skulle göra 0–3.

Hemmalagets chanser var minst sagt lätträknade. Patrik Andersson kom i läge en gång men valde då att spela bollen i stället för att gå på avslut.

– Det har varit så de senaste matcherna. Vi kommer till straffområdet men där blir det stopp och vi skapar inga chanser. I dag fick vi ha bollen långa stunder men T/V ställde om snabbt och det är inte mycket att säga om resultatet, säger Hössnatränaren Anders Kilén.

Hössna–T/V 0–2 (0–1)

Mål: 0–1 (31) Mikael Andersson, 0–2 (57) Mikael Andersson.

HIF:s lag: Andreas Lundqvist–Ted Linde, Leo Strålin, Anders Bengtsson, Fredrik Nordqvist–Michael Åke, Johan Isaksson, Eskil Olsson, Linus Tisell–Patrik Andersson, Tobias Söderman.

Avbytare: David Bjursten, Oskar Bygård, Andreas Kilén, Mattias Lundqvist.

T/V:s lag: Alexander Hultén–Christian Johansson, Tobias Sävengård, Fredrik Wigestål, Per Johansson, Jesper Levinsson–Martin Carlsson, Kristoffer Carlberg, David Johansson–Mikael Andersson, Gabriel Frilander.

Avbytare: Christian Hultén, Christian Sjögren, Peter Skantze, Joakim Johansson, Jonathan Gotting.

Publik: 90.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons