Annons
Nyheter

Micael ser mycket talang i UIFK

Nu är UIFK i full gång med sin uppbyggnadsträning inför återkomsten till trean. UT besökte en träning i fotbollshallen i helgen.
Nyheter • Publicerad 26 januari 2010
Bra stämning på träningen. Micael Johansson tycker att allt ser bra ut för UIFK inför återkomsten till division tre.
Bra stämning på träningen. Micael Johansson tycker att allt ser bra ut för UIFK inför återkomsten till division tre.Foto: 

Nye UIFK-tränaren Micael Johansson var tidigt på plats för att sätta ut koner vid lördagens träning. Förberedelse är A och O.

Johansson drar just nu ett lite tyngre praktiskt lass. Assisterande tränaren Marcus Sjöbring går med kryckor, men deltar i ledningen av övningarna så gott det går.

Annons

– Hälsenan gick av i skarven oktober-november, så jag har gått på kryckor i tre månader, säger Marcus.

Senskador har lång rehabiliteringstid.

– Man får räkna med nio månaders rehabilitering enligt läkarna, säger Marcus.

Vad är då hans roll i tränandet av laget?

– Jag är assisterande och Micael är huvudtränare. Jag kommer nog att hålla mycket i B-laget. Jag kan mycket försvarsspel och Micke har mer anfallsspel, så vi kompletterar varann. Det är mitt första tränaruppdrag och det är skönt att få göra det ihop med Micke. Han har jättemycket att lära mig, säger Marcus.

Micael själv verkar se framtiden an med tillförsikt.

– Det är en trupp med mycket talang. De är bra fotbollsspelare rakt över. Spelarna är ambitiösa och vill mycket, säger Micael.

Hur många man har han till förfogande och skulle det behövas någon ytterligare?

– Hoppas att det räcker, vi har den trupp vi har. Det var 16 man med idag, då saknades tre. Målvakten Oskar Strålin är ute och reser dessutom. Det är något man får leva med. Vi har några som studerar och jobbar i Jönköping men de tränar ändå, säger Micael.

I snitt har Micael och Marcus 18 man med på träningarna.

Annons

– Det kunde kanske vara fler, men huvudsaken är att det blir bra kvalitet på träningarna. Eventuellt kompletterar vi med juniorer under året. Man ska inte bara ha en stor trupp, spelarna ska tillföra något också, säger Micael.

I truppen finns ju redan spelare som räknas som juniorer.

– Jag har förhoppningar om att de ska växa ytterligare. De är duktiga och ambitiösa, går ju på fotbollsgymnasiet och får två träningar per vecka där också, säger Micael.

Nu handlar det mest om uppbyggnadsträning. I mars-april blir det mer spel. Den förta träningsmatchen kommer i slutet av februari. Till sist har Micael en fundering om själva orten.

– De som blir bra går till andra klubbar. Ulricehamn är en så stor stad, att det borde vara möjligt att behålla alla bra spelare här. Det hade varit intressant alla de som lämnat klubben hade varit kvar, säger Micael Johansson.

Spelidé

– Förra året var det 4-5-1, men i år blir det mer 4-4-2. Hur uppställningen blir vet vi inte, det hänger lite på vilka man möter.

Truppen

Totalt ett tjugotal man. 18 på träningarna i genomsnitt. Kunde kanske vara fler, men man ska inte bara ha en stor trupp, spelarna ska tillföra något också. Eventuellt kompletterar vi med juniorer under året.

Intryck av laget

En trupp med mycket talang, alla är bra fotbollsspelare. De är ambitiösa och vill mycket.

Vinterträningen

Fyra pass/vecka. måndag styrka-spänst i Bogesundsskolan, tisdag fotbollshallen, torsdag Vistavallen, lördag fotbollshallen.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons