Annons
Nyheter

Melker Hendén ramlade – men reste sig och vann

När Byaskidans första deltävling hölls fanns det många nervösa och förväntansfulla skidåkare på startlinjen.
Nyheter • Publicerad 4 februari 2011
Melker Hendén hade ett stort leende på läpparna efter målgång. FOTO: Labrini Stavrekas
Melker Hendén hade ett stort leende på läpparna efter målgång. FOTO: Labrini StavrekasFoto: Labrini Stavrekas

Det rådde full aktivitet uppe på Lassalyckan i torsdags. Byaskidan drog nämligen igång, en ungdomstävling där många av åkarna fick känna på tävlingspulsen för första gången.

Melker Hendén, 6 år, var en av åkarna i den yngsta klassen 0-6. Nu var det dags för hans andra tävlingsstart i karriären och gemensam start väntade. Trots att ingen tid togs på de yngsta åkarna kämpade Melker frenetiskt för att komma först över mållinjen. Och efter en rafflande spurt i kamp med två andra åkare kunde han konstatera att han var först i mål.

Annons

– Jag vann! Jag kom på samma plats som mitt nummer, säger han och pekar på sin nummerlapp som pryds av en etta.

Men det hade tagit på krafterna att kämpa. Han fick det lite extra tufft i slutet av slingan då ett fall ställde till det. Anledningen till fallet var glasklart.

– Jag trillade för att jag var för trött. Sen ramlade jag över en tjej också för att det gick så fort, så jag har trillat två gånger.

Första fallet kom i början av loppet men det oroade aldrig Melker som lugnt säger:

– Det gör inget om andra kör före, jag vinner ändå.

Melker hade en avslappnad och cool stil i mål. Det dröjde lite innan han kunde fyra av sitt bredaste leende. Kanske hade han nästa tävling i tankarna. När den ska köras visste han inte. Men en sak var han säker på.

– Då ska jag köra mitt bästa.

I de övriga nio klasserna var det individuell start som gällde och sammanlagt åkte 63 ungdomar, upp till 16 år, den första deltävlingen. Nästa deltävling körs i Grönahög den 24 februari och då är det klassisk stil som gäller.

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons