Annons
Nyheter

Med guld i sikte

Med ett stärkt självförtroende siktar Adam Schoultz på att försvara sitt JSM–guld med HV71.
– Vi har varit bättre under seriespelet och själv har jag också utvecklats under året.
Nyheter • Publicerad 18 mars 2014
Adam Schoultz stänger inte dörren för andra klubbar men hoppas på en framtid i HV71.FOTO: Leif Fjellström
Adam Schoultz stänger inte dörren för andra klubbar men hoppas på en framtid i HV71.FOTO: Leif FjellströmFoto: 

Det är såklart allvar att spela i ett lag i J20 superelit. Men i morgon dras det åt ytterligare ett snäpp då åttondelsfinalerna i JSM–slutspelet börjar för Adam Schoultz och hans kompisar i HV71 J20. Efter först 27 matcher i Superelit södra och andraplats i den serien och ytterligare 18 matcher efter jul i Superelit top 10, så är man nu framme vid det som alla längtat efter under den långa säsongen – finalspelet.

– Vi har ett guld att försvara från i fjol och som jag ser det då har vi alla chanser att klara av det, säger Ulricehamnsbördige målvakten Adam Schoultz.

Annons

Fast helst så vill nog Adam inte ha en fullständig repris av fjolårets slutspel, eftersom han då gick knäskadad och från sidan av isen fick följa kompisarnas finalresa mot JSM–guldet.

– Det finns flera lag som har kapacitet att ta hem guldet och vi är ett av dem. Sett till årets säsong så har vi tagit fler poäng i år och det borde ju innebära att vi är bättre än i fjol.

Även för Adam själv så har det gått i rätt riktning när det gäller den personliga utvecklingen. Bland annat så fick han spela seniorhockey i två matcher i höstas när HC Dalen fick akuta målvaktsproblem och hörde sig för om Adams tjänster.

– Det var självklart att tacka ja till en sådan förfrågan och klubben hade heller inga invändningar, säger Adam.

Två segrar med topplaget i tvåan blev det och dessutom en erfarenhet rikare för Adam.

– Det gick väl inte lika snabbt som i juniorhockeyn men spelet var smartare – det var mer tanke bakom. Men det var riktigt kul med seniorhockey.

Något som Adam hoppas skall dröja ännu ett tag eftersom han åldersmässigt får spela i J20 ytterligare ett år. Det hänger "bara" på om HV71 vill ge honom kontrakt för ett år ytterligare.

– Vi står ju inför det viktigaste på hela säsongen och all fokus är såklart på slutspelet så vi får vänta tills det är klart innan det blir några diskussioner om fortsättningen.

Adam vill inte ta ut något i förskott men säger att det just nu ser ut som att det blir en fortsättning i HV71 nästa år.

– Men jag tar inget för givet utan har koll på lite alternativ. Några andra klubbar – bland annat Ulricehamns IF – har hört av sig men mitt primära mål är att fortsätta här i HV71, säger Adam, som är klar med studierna i vår.

Annons

– Jag måste ju försörja mig på något vis och hoppas kunna hitta något jobb efter skolan.

Och sedan?

– Självklart så vill jag försöka leva på att spela ishockey och drömmen är ju att någon gång komma utomlands. Men först så skall vi ta ett JSM-guld till.

Leif Fjellström
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons