Annons
Nyheter

Maskerade ryttare i påsktävling

Med över 60 starter så blev UBRK:s påskhoppning en långdragen historia. Men uppenbarligen en efterlängtad sådan.
Nyheter • Publicerad 6 april 2010

Efter ett uppehåll på några år så var det återigen dags för en träningstävling hos Ulricehamnsbygdens RK på långfredagen. Drygt 60 starter gjordes under tävlingen och det visar att det är en uppskattad form av träning och tävling. Inte blir den mindre rolig eftersom temat är maskeradhoppning och hos flertalet av ekipagen var både ryttare och häst utsmyckade.

Deltagarna var allt från nybörjare, som red sin första tävling över liggande bommar, till mer rutinerade som hade att ta sig över 80 centimeter höga hinder. För samtliga gällde att det var clear round, vilket innebär att man utan tidskrav skall ta sig runt banan utan fel. Alltså inga rivningar eller tvekan inför ett hinder. Belöningen till de som klarade alla hinder blev en blå rosett.

Många fantasifulla utstyrslar visades upp under tävlingen och den som föll juryn mest i smaken var Kajsa Ivarsson, som ställde upp i Stålmannenmundering.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons