Annons
Nyheter

Marcus tog SM–guld

rullskidor SM Alliansloppet i Uddevalla är samtidigt SM på rullskidor. Marcus Johansson från Hössna tog guld i H 20 medan en för ung Andreas Svensson blev utan.
Nyheter • Publicerad 2 september 2010
Marcus Johansson först i klungan. Johansson var också först i mål i H 19-20.Foto: Mikael Sepp

Marcus Johansson var dryga halvminuten före Emil Ekman, Hallby, på de 28 kilometerna och det var på så vis ett ganska säkert guld i H 19-20. Johansson var också fyra minuter snabbare än Andreas Svensson, UIF, som var snabbast i klassen H 17-18. Något SM-guld blev det emellertid inte för Svensson som är för ung för att räknas in i kampen om medaljerna.

Tranemos Fredrik Finnskog och Anton Johansson blev sist och näst sist i H 17-18, 14 minuter efter Svensson, men fick ändå ta emot silver och brons för SM då alla utom en som var före var 16 år eller yngre.

Annons

Markus Jönsson som kör för Alliansloppets SK gjorde ett bra lopp och blev åtta. Jönsson var nästan exakt två minuter bakom Jörgen Brink som spurtslog Jens Eriksson, Dala-Floda, i kampen om guldpengen.

I D 21 var Madeleine Thorn och Frida Sivermark tvåa och trea, en kvart respektive halvtimma bakom suveräna Sandra Hansson.

SM-tävlingen var stundtals dramatisk i ett väder som inte var det bästa för rullskidor. Åska och kraftiga regnskurar gjorde vägarna såphala med flera vurpor som följd.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons