Annons
Nyheter

Marcus backkung – nästa tävling blir världscup

Från träningsläger på snö till backrace på rullskidor, omställningen gick galant för Marcus Johansson som vann tävlingen King of the hill i söndags. Snart är tävling i rullskidvärldscupen.
Nyheter • Publicerad 11 juni 2013
Kung Marcus.Arkivfoto: henrik ericksonFoto: 

3,5 kilometer bara uppför var utmaningen som deltagarna i King of the hill ställdes inför och UIF:s Marcus Johansson var den som var snabbast i prologen och i jaktstarten höll han undan för åkarna bakom.

– Jag trodde de skulle komma ikapp mig under jaktstarten eftersom marginalen ned till Samuel Norlén bara var fem sekunder, säger Marcus.

Annons

Den jagande klungan bakom Johanssons rygg kom aldrig ifatt. Det var Karl-Johan Westberg som gick starkast bakom Johansson men han lyckades bara krympa avståndet från tio sekunder till fyra sekunder.

För Marcus Johansson var söndagens seger hans första i King of the hill. UIF:s Emil Ekman blev trea, fem sekunder efter Marcus.

Marcus kom direkt till tävlingsstarten från ett sex dagar långt träningsläger i Sognefjäll, Norge. Tillsammans med klubbkamraterna Emil Ekman, Hanna Falk och Emilie Cedervärn körde Marcus knappt en veckas träning på snö.

– Det var första gången som jag åkte skidor efter min benhinneoperation för sju veckor sedan och det kändes väldigt bra. Smärtan var helt borta från mina benhinnor.

Med benhinneproblematiken borta är det nu bara astmabesvären som ska lösas för att Marcus ska vara hundraprocentigt frisk inför en kommande vintersäsong. Tester och undersökningar på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg ska förhoppningsvis hjälpa honom på den punkten.

Under midsommarhelgen väntar årets första tävling i rullskidvärldscupen. Det är Kroatien som är tävlingsland och de två tävlingarna som ska köras är backrace och sprint.

– Jag kommer inte åka alla världscuptävlingar eftersom det är VM i Tyskland i september och jag väljer att prioritera det.

Övriga UIF-are i King of the hill var Andreas Svensson som slutade fyra i H17-20-klassen och Viktor Thorn som blev trea i samma klass.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons