Många mål när UIF vann

Publiken i Lassarinken bjöds på målkalas under onsdagskvällen. UIF vann en öppen tillställning mot Vänersborg med 9-4.
Nyheter • Publicerad 9 oktober 2013

Målfabrikationen började redan efter en minut och 20 sekunder när Patrik Andersson avslutade ett snyggt UIF-anfall med att sätta pucken i nät.

Sedan fortsatte det. Totalt åtta mål, 6-2 till hemmalaget, efter första perioden.

– Jag har aldrig sett något liknande och då har jag ändå varit med i hockeyn sedan 1964, kommenterade profilen Sten-Olof Svantesson på läktaren efter de första 20 minuterna.

Målkalaset var ett resultat av ett öppet spel från båda lagen, riktigt snygga kombinationer av UIF och ett aggressivt försvar av Vänersborg som gång på gång lämnade sin målvakt Pontus Holm i minst sagt bekymmersamma lägen.

– Vi är bra men har samtidigt en del tur. En del mål vi får i första är rätt enkla, säger Jonas Nilsson i UIF.

Matchens delikatess kom tidigt i andra perioden när just Jonas Nilsson gjorde 7-2. Nilsson kom farande från utvisningsbåset, fick ett smörpass och blev ensam med Vänersborgsmålvakten. Väl där gjorde han en patenterad Foppadragning till publikens stora jubel.

Efter att Oskar Bygård satt åttan så bytte Vänersborg målvakt och Emil Hansson som kom in höll faktiskt tätt tills dess att 36 sekunder återstod av matchen. UIF hade chanser, och ramträffar, för att nå tvåsiffrigt men inbytte Hansson höll siffrorna nere.

Trots en klar seger har UIF ett antal punkter att fundera på.

? I vissa sekvenser blir försvarsspelet slappt och avvaktande. Vänersborgsspelare tilläts vid ett antal tillfällen att komma till lägen helt på egen hand.

? Målvakten Haris Becirbegovic släpper en del farliga returer och är inte bergsäker då han sätts på svårare prov.

? Precis som i premiären mot Vetlanda drog UIF nu på sig en hel del onödiga utvisningar.

Ovanstående är lätt att ha överseende med vid seger 9-4. Återstår att se om bättre skärpa i jämna matcher kan räta ut dessa frågetecken.

Hör UIF:s Jonas Nilssons analys av matchen nedan.

Ulricehamns IF – Vänersborgs HC 9-4 (6-2, 2-1, 1-1)

FÖRSTA PERIODEN

Mål: 1-0 (1.20) Patrik Andersson (Tim Sprigg), 2-0 (7.45) Linus Bergman (Jons Nilsson, Marcus Lundgren), 2-1 (9.40) Marko Sretovic (Marcus Carlsson, Svante Flood), 3-1 (10.33) Oskar Bygård (Patrik Andersson, Cristopher Brorsson), 4-1 (13.44) Patrik Andersson (Oskar Bygård, Rickard Thorstensson), 5-1 (15.18) Marcus Lundgren (Jonas Nilsson), 5-2 (15.44) Henrik Ruud (Filip Spindler), 6-2 (16.32) Marcus Lundgren (Jonas Nilsson).

Utvisningar: UIF 4x2min, VHC 2x2min.

Skott: 14-15

ANDRA PERIODEN

Mål: 7-2 (6.43) Jonas Nilsson (Robin Melltoft), 8-2 (7.29) Oskar Bygård (Cristopher Brorsson, Patrik Andersson). 8-3 (13.30) Oscar Glomeus (Victor Kjellsson).

Utvisningar: UIF 3x2min, VHC 2x2min.

Skott: 8-10

TREDJE PERIODEN

Mål: 8-4 (16.13) Marcus Carlsson (Svante Flood), 9-4 (19.24) Jonas Nilsson (Marcus Lundgren).

Utvisningar: UIF 2x2min, VHC 3x2min

Skott: 13-4 (tot: 35-29)