Annons
Nyheter

Malta nästa för Tvärred/Vegby

Seger i träningsmatchen men fokus är på DM. Och på Malta.
Nyheter • Publicerad 30 mars 2013
Marcus Berg kan bara konstatera att T/V återigen gör mål.FOTO: Leif Fjellström
Marcus Berg kan bara konstatera att T/V återigen gör mål.FOTO: Leif FjellströmFoto: 

Tvärred/Vegby besegrade Marbäck med 5–1 i långfredagens träningsmatch och man gjorde det med sitt U–lag. Efter 3–0 i paus jämnade spelet ut sig i andra halvlek men sett över hela matchen var T/V helt klart det bättre laget.

– Vi får det nog betydligt svårare på måndag, då vi möter Hestrafors i DM, säger tränaren Mikael Andersson.

Annons

Men frågan är om inte fokus just nu ändå är riktat mot det kommande träningslägret. För på torsdag så åker 34 spelare och ledare till Malta för en fem dagar lång vistelse på klippön i Medelhavet. Vilket kan tyckas vara ett ambitiöst resmål för en division V–klubb.

– Att vi åker till Malta beror på att vi för ett par år sedan fick kontakt med en svensk kille där nere. Han har fått ihop ett fotbollslag med bara svenska killar som jobbar där nere och för två år sedan så ordnade han så vi kunde åka ner för träning och en match. Det var så trevligt att vi nu gör om den resan, säger Martin Karlsson från T/V.

Men det blir väl ganska dyrt?

– Faktiskt inte. Vår kontakt har fixat allt där nere så träningsutrustning och allt annat som kan behövas finns redan på plats. Vi har bara med oss vanligt bagage på planet och totalt så kostar det under 3 000 kronor per person för fem dagar med boende och halvpension. Det mesta av de pengarna har vi jobbat in så nu behöver vi bara betala 1 000 kronor själva.

Bland de 34 som åker i väg återfinns inte tränaren Mikael Andersson.

– Rent fotbollsmässigt så hade det gått lika bra att ha träningslägret här hemma. Nu blir det lika mycket en social grej och då väljer jag att stanna hemma hos familjen. Jag har ju sedan två veckor på mig att få killarna i form inför seriestarten, skrattar Mikael.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons