Annons
Nyheter

Målsnål straffseger för UIF

Ulricehamn fortsätter att rada upp segrar utanför ordinarie tid på bortaplan. Den här gången krävdes det straffar för att avgöra till UIF:s fördel.
Nyheter • Publicerad 26 oktober 2014

– Vi borde ha kunnat avgöra efter ordinarie tid, men såhär efteråt tycker jag ändå att vi kan vara nöjda med två poäng, säger lagkaptenen Sebastian Meijer som satte den avgörande straffen.

I de tre ordinarie perioderna var det en jämn match spelmässigt med knappt övertag för UIF vad gäller klara målchanser, men puckarna ville inte in för något av lagen i särskilt stor utsträckning. Ulricehamn tog ledningen genom deras för dagen bäste spelare, Cristoffer Ferm, i den tredje minuten innan hemmalaget kunde kvittera bara minuter senare. Efter det väntade en match med ganska mycket målchanser, men några ytterligare mål kunde inte publiken bjudas på.

Annons

Efter två mållösa perioder var det återigen dags för förlängning för Ulricehamn, men den här gången räckte inte de fem minuterna till för att avgöra åt något håll.

– Vi spelade ändå bra i dag. Vi spelar på ganska lite folk, många som är skadade men vi gör det bra och spelar jättebra i egen zon framförallt i dag. Det kändes inte som att de har så där jättemånga lägen och vid de lägena som de hade så hade vi en stabil målvakt i Tim Norén.

– Framåt tycker jag att vi hade betydligt mer än dem och vi har väl gjort ganska mycket mål i tidigare matcher även om det inte stämde i dag hela vägen. Överlag tycker jag dock att vi ska vara nöjda med vår prestation. Vi är på G nu, avslutar lagkaptenen Meijer.

Ulricehamn klättrar i och med resultatet förbi just Töreboda i tabellen och placerar sig på en nionde plats med åtta inspelade poäng på lika många matcher.

Jakob Romeborn

FAKTA

Töreboda HF – Ulricehamn 1–2 (1–1, 0–0, 0–0, 0–0, 0–1)

Första perioden

Mål: 0–1 (2,54) Christoffer Ferm, 1–1 (5,52) Tobias Hasselqvist ass. Rasmus Jonsson.

Skott: 10-10

Utvisningar: THF: 2x2 UIF: 1x2

Andra perioden

Mål: -

Skott: 13-9

Utvisningar: THF: 3x2 UIF: 3x2

Tredje perioden

Mål: -

Skott: 8-14

Utvisningar: THF: 1x2 UIF: Inga

Fjärde perioden

Mål: -

Skott: 5-2

Utvisningar: THF: 1x2 UIF: Inga

Straffläggning

Mål: 0–1 Marcus Lundgren, 0–2 Sebastian Meijer

Skott totalt: 36-36

Domare: Matz Andersson

Publik: 105

Ulricehamns lag: Tim Norén (Tobias Nilsson) – Rickard Thorstenson, Anton Netterberg, Marcus Lundgren, Sebastian Meijer, Dennis Landgren – Mikael Svensk, Oskar Bygård, Christopher Brorsson, Linus Tisell, Cristoffer Ferm – Mattias Rydholm-Allard, Viktor Svensson, Robin Melltoft, Robin Thorstenson, Marek Wypasek

Övriga: Carl Andén

Cristoffer Ferm

Tim Norén

Mikael Svensk

UT-delade av Sebastian Meijer

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons