Annons
Nyheter

Mållöst igen för Dalstorp

0–0 borta mot Lindome i förra veckan följdes på tisdagskvällen upp med en ny mållös tillställning hemma mot Högaborg. Dalstorp har helt plötsligt blivit målsnålt.
Nyheter • Publicerad 25 juni 2014
Jimmy Arnesson låg bakom mycket av det Dalstorp skapade i den mållösa hemmamatchen mot Högaborg.
Jimmy Arnesson låg bakom mycket av det Dalstorp skapade i den mållösa hemmamatchen mot Högaborg.Foto: Jonas Emtervall

Att kryssa är visserligen inget nytt för Dalstorp. Det här var vårens sjätte oavgjorda match och dessutom den fjärde i rad.

Men till skillnad från i början av säsongen har det gulsvarta gänget just nu oerhört svårt att sätta bollen i nät. Å andra sidan har förvarsspelet också förbättrats markant.

Annons

Mot Högaborg fanns chanser åt båda håll. Men väldigt få av avsluten gick på mål. Varken hemmamålvakten Kristoffer Björk eller bortalagets dito tvingades till några riktigt avancerade räddningar.

Jimmy Arnessons skott efter en fin hörnvariant gick strax över. Johan Einarsson träffade ribban efter fint förarbete från Arnesson. Båda chanserna i första halvlek.

Efter paus hade både Björn Arnesson och inhopparen Daniel Sveningsson bra lägen, utan att lyckas träffa målet.

Samma sak i andra änden av planen. Högaborgs avslut gick antingen högt eller snett – ibland både och.

– Det var upp och ner i dag, ibland riktigt bra och sen ett jäkla slarv. Det borde inte ha slutat 0–0. De hade en del lägen och vi hade minst fyra riktigt bra chanser som vi borde ha satt, säger Jimmy Arnesson, som var hemmalagets bäste för kvällen.

Poängen innebar ändå att Dalstorp skapade sig lite mer marginal nedåt. Tenhult, som ligger på kvalplatsen, är en poäng bakom och har betydligt sämre målskillnad.

Tolv matcher återstår efter sommaruppehållet.

Jonas Emtervall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons